Бялата врата стил и класика в интериора
Бяла интериорна врата със стъклено крило

Бялата врата стил и класика в интериора

🕑 2 минути за четене Обновена на: 06 декември, 2022 в 16:38 часа

Бялата врата хармонично допълва интериора на нашия дом и оставя своите акценти. Тя изглежда стилно и подхожда за всякакви обстановки. Също така има свойството да разширява зрително пространството.

Стилистическа универсалност – светлата врата може да бъде неизменен атрибут на стаята в много дълги години, дори ако и Вашата стена и подът са изменили своя облик. Доброто цветово съчетание на стените, тавана и вратата, помага за създаването на уют в дома ни.

Подходящите цветови тонове на бялата врата с други цветове на ”добрите съседи” са тъмно кафяво или шоколадово, лимонен и розов. Но това е в зависимост от стила на интериора и вкуса на хората, живеещи там.

Бялата врата може да се използва за всякакъв стил на интериора. Дизайнерите ползват креативни идеи, за да могат белите врати да изглеждат съвременно и стилно. Определено  тези продукти могат да добавят забележима нотка на индивидуализъм. Белите интериорни врати в ретро стил са неостаряващи. Резбата по дървото ще подхожда на модели от натурално дърво. Може да има и стъкло – полупрозрачно, матово или витринно.

Характеризация на бялата врата

  • Простота и чистота – това са думи, които характеризират бялата врата в интериора на нашето жилище. Белият цвят умело може да се съчетава със:
  • Стените – цветът може да се отличава по тон.
  • Подовата настилка – при нея може да бъде използван или същият като вратата или контрастен /кафяв, черен, венге/.
  • Мебелите – добре е да бъде съчетан тон с вратата.

Бялата врата притежава превъзходно декоративно свойство – позволява да бъде използвана в различни стилове на интериора – от класически до модерен. Тя прекрасно се комбинира с други цветове, затова такава интериорна врата се превръща в любим интериорен дизайн. Белият цвят отразява слънчевите лъчи, затова когато попадат в стаята, отражението от светлите стени, я правят да изглежда визуално много по-светла.

Като основен недостатък на бялата врата може да споменем, че се замърсява доста повече и по-бързо от останалите врати. Но когато се грижим и поддържаме чисто редовно, този недостатък се компенсира.

Известност на бялата врата

В наши дни бялата врата е на върха на популярността си. Богатото разнообразие от модели, материали и цветова гама ни кара да мислим за бялата врата, като голям и важен акцент в интериора. Тя може да се монтира не само в жилището ни, но и извън него /като входна врата/. Това е добре, защото белите повърхности са по–малко затопляни от слънцето, което е добър вариант. Бялата врата можем да я срещнем, не само в блокове и къщи, а и в салони, офиси и други институции.

В магазинната мрежа има голямо разнообразие от бели врати, които не само по външен вид се различават, но и по функционалност. В зависимост от дизайна на вратата, съществуват еднокрили, двукрили/портални/, плъзгащи и др.

В заключение на писаното дотук, можем да обобщим, че бялата врата може прекрасно да се съчетае с всеки интериор и с нея можем да си създадем уютна обстановка, където живеем, обичаме и творим.

Сподели


Обнови бисквитки