Чукчeто на входната врата
Чукче за входна врата- заек

Чукчeто на входната врата

🕑 2 минути за четене Обновена на: 06 декември, 2022 в 10:45 часа


Днес се забелязва тенденцията вместо звънец, на входната врата да се поставя чукче. Този избор в повечето случаи е направен, заради естетиката и създаването на една класическа и романтична визия, характерна най-вече при входните врати за къща. Важен момент при избора на този аксесоар за входната врата е материала, от който е изработено чукчето. Той трябва да е издръжлив на атмосферни влияния, особено ако вратата е предназначена за входа на къща. Чукчетата за входни врати обикновено са изработени от ковано желязо. От този материал могат да бъдат изработени и други украшения за вратата. Една от най-елегантните украси за чукчета е усукания метал, чрез който се придават разнообразни красиви форми.

Идея за аксесоар за входна врата

Металните украси за вратите са известни още като античен обков заради детайлите, почерпени от античните предмети. Най-често този обков е изработен от месинг, бронз или различни метални сплави. Обковът направен от тези материали, има защита от вода, не корозира и температурата не го поврежда. Заради това, че повечето обкови се изработват от сплави на медна основа, те могат да бъдат хромирани, позлатени, да се боядисат прахово или да бъдат оксидирани. Ако се цели да се запази естествения вид на метала, с цел предотвратяване на патина, се лакира с водоустойчив лак, който пък се изпича в камера при строго определена температура.

Други материали, използвани за направа на чукче за входната врата са сплавите, които имат сребърно или златно покритие. По този начин чукчето ще е не само красиво, но и вечно.

Разбира се, дизайнерите са осъвременели и този прародител на звънеца. В магазинната мрежа могат да се намерят много интересни варианти, наподобяващи чукче за врата, под различна форма. Така, с една на пръв поглед обикновена част от входната врата, можете да предадете интересен завършек на дома си, както и да развеселите гостите.

Има много любопитни модели за хора с чувство за хумор, както и за тези без такова. Разгледайте предложенията и се забавлявайте, докато правите избора си!

Сподели