Дърво и стъкло, ефектна комбинация за интериорни врати
Модерен дизайн за изцяло остъклена интериорна врата

Дърво и стъкло, ефектна комбинация за интериорни врати

🕑 2 минути за четене Обновена на: 22 март, 2023 в 13:32 часа

Стъклото е част от живота ни от хилядолетия от създаването му в древен Египет. Въпреки това, не е било широко използвано в дома до Древен Рим, когато тогавашните майстори са измислили как да го стопят и отливат наистина ефективно. Още по това време този материал започва да се използва като пълнеж на прозорци, благодарение на идеалните си свойства – той изолира и в същото време пропуска светлина. Технологиите обаче непрекъснато се усъвършенстват и стъклото постепенно започна да се използва като материал за запълване на части от интериорни врати.

Комбинация от дърво и стъкло

Накратко, дървото и стъклото принадлежат заедно в интериора, тогава точно, както и днес. Този тип интериорни врати перфектно се съчетават подчертавайки цялостната елегантност. Друг вариант на врати е със стъкло със защитни свойства – в дървената рамка се поставя безопасно пясъкоструйно стъкло в няколко ненатрапчиви нюанса и с различна структура. Благодарение на променливостта на размера и местоположението на стъклото, тези врати създават интересен ефект на пропускане на светлината, стъклото облекчава усещането за тежест от здрава дървесина и в същото време може да създадат интересни игри на прозрачност и матовост. В допълнение 8-милиметровото предпазно стъкло решава честата липса на много стъклени врати, а именно крехкост и риск от нараняване. Благодарение на това вратите могат да бъдат поставени дори в много натоварени помещения.

Изцяло стъклена врата

Когато говорим за стъклото като елемент, който фундаментално влияе върху дизайна на вратите, със сигурност е уместно да споменем изцяло стъклените врати. Често се питате – как да избера стъкло за интериорни врати? Гамата от модели интериорни врати предлага варианти с принт от една страна или двустранно, до модели с матирани мотиви, в зависимост от вашия вкус и цялостната настройка на интериора. В днешно време се използват съвременни предпазни стъкла, така че няма риск от неприятни наранявания, причинени от счупване по време на употреба. Вече споменатото използване на пясъкоструени и гофрирани варианти на стъкло наистина предлага много възможности за осветяване на интериора и същевременно поддържане на необходимата поверителност зад вратата.

Сподели