Грешки, които правим при смяна на блиндирана врата
Блиндирана входна врата T 110, пасивна дръжка

Грешки, които правим при смяна на блиндирана врата

🕑 2 минути за четене Обновена на: 06 декември, 2022 в 17:23 часа

Много собственици на жилища правят често срещани грешки при закупуване на нова блиндирана врата. За съжаление се случват и грешки при и монтажа на интериорни врати. Ще се спрем на най-честите проблемни ситуации и се надяваме да помогнем на собствениците на жилищата да успеят да ги разрешат.

Избор на правилния материал

В наши дни повечето хора почти нямат време да се отпуснат или да се занимават с хобита, така че последното нещо, което искате да направите, е да добавите поддръжката на врата към вашия безкраен списък със задачи. Например, много собственици на жилища избират дървени входни врати, защото, разбира се, те са красиви. Въпреки това, те вероятно нямат представа колко време точно отнема тяхната поддръжка. Който има такава врата, своевременно трябва да премахва петна или корозия, за да предпази елементите и целостта на вратата невредими.

Купувайте само защото е евтино. Дори и да имате малък бюджет, ние не препоръчваме да монтирате евтина входна врата. В последствие ще съжалявате, че сте вложили излишни пари. Запазете бюджетния вариант от по-нисък клас за друг проект за подобряване на дома, за такъв, който не е толкова видим. Смяна на входната врата на вашия дом вероятно ще се вижда от вас или от минувачите всеки ден. Евтината врата няма да донесе енергийно ефективни ползи и може да пропуска студ. А евтината врата вероятно ще изисква висока поддръжка.

Блиндирана врата

Вратата е купена, но сами ли да я монтирате или да се доверите на специалист?! Има три стъпки в процеса на закупуване на нови заменяеми врати. Първо да изберете вратата, която впечатли най-силно. Второ, трябва да закупите вратата от надежден търговец. Трето, вратата трябва да бъде монтирана. След като се погрижите за първите две стъпки, трябва да потърсите професионален монтажник на врати. Тази задача не е толкова лесна, колкото предполагате, а неправилният монтаж може да доведе до редица проблеми, които не искате или от които не се нуждаете.

Разминаване в архитектурния стил на дома

Може да се изкушите да бъдете приключенски настроени в избора на новата си врата, но не забравяйте, че трябва да е стилизирана в духа на сегашния ви екс- и интериор. Молим ви, не прекалявайте с фантазиите. Ако в крайна сметка се спрете на блиндирана врата, която се отличава с изключително смел цвят или дизайн, можете да направите така, че апартамента/къщата ви да изглежда много некоординирана, което води до намаляване на привлекателността на имота.

Смяната на нова блиндирана врата повишава пазарната цена на вашия дом, чрез повишаване на привлекателността на общия му вид и подобряване на енергийната ефективност. Помислете за местоположението на вашата врата, когато изберете цвят и материал. Ако е възможно, отделете време за обсъждане на тези съображения с търговците в местните шоуруми за врати.

Експертите в магазините за врати могат да ви дадат съвет при закупуване и монтиране на вратата, която е подходяща за вас.

Сподели