Двойни интериорни врати – основни разлики и характеристики
Кафяви Двойни интериорни врати

Двойни интериорни врати – основни разлики и характеристики

Двойните интериорни врати могат да направят атмосферата на стаята стилна и нестандартна, да внесат нотки на новост и свежест в интериора. Дизайнът на такива продукти включва два активни крила на крила със същия размер или един и половина (едното крило на вратата е 1,5 пъти по-малко от второто по ширина). Монтажът на двойни платна днес е популярен в различни стаи от частни апартаменти до офиси, хотели или търговски сгради.

1. Видове и характеристики

По метода на отваряне двойните дизайни на интериорни картини са:

Люлка. Такива продукти се отварят сами или от себе си – има много разновидности от тях. Те се различават един от друг само по посока на отваряне на платната: назад, напред и в двете посоки (махалото). Навесните интериорни конструкции са инсталирани главно в дневни или кухни, което ви позволява да влезете в стаята дори с ръце, заети с ръце (благодарение на удобен шарнирен механизъм). Вратата на махалото най-често се монтира в помещения с голям трафик. За поддържане на топлината, продуктите се инсталират паралелно помежду си няколко парчета.

Плъзгащи. Основната характеристика на този тип врати е, че вместо балдахини, в конструкцията се използва специален ролков механизъм, който позволява на картините лесно да се движат в различни посоки. В зависимост от вида на механизма се разграничават окачени продукти и врати за отделения. В първия товарът пада върху горния водач (чаршафите висят върху него), вторият стои върху ролките, движейки се по водача, разположен на пода.
Продуктите с люлеещи се и плъзгащи се различават значително по експлоатационни характеристики – оттук и фундаменталната разлика в предназначението. Плъзгащите се врати най-често се използват в помещения с малка площ – те изискват по-малко място за отварянето си и спестяват място идеално. Люлеещите се видове конструкции от своя страна задържат топлината много по-добре.

Има и разделение на вратите според материала на производство:

металопластика – изработени са от пластмаса с алуминиево покритие, пълнителят е стъкло или прозорци с двоен стъклопакет (монтирани, като правило, в офис помещения);
дървени – най-издръжливите и здрави;
стъкло;
MDF – имат ниска цена.

Двойни интериорни врати в бял цвят

2. Функции за инсталиране

Инсталирането на люлеещи се системи във вътрешния отвор е в много отношения подобно на един и същ процес за конвенционалните продукти с единични врати. Тя включва следните основни стъпки:

Монтаж на вътрешната врата в отвора. Най-критичният етап, функционирането на конструкцията след монтажа зависи от качеството на изпълнение. Кутията се фиксира с клинове и след това се фиксира към склона със специални анкерни болтове.
Кутия за аксесоари. За да поставите реципрочната заключваща лента и дръжката на платното са маркирани, в тях се изрязват дупки и след това елементите се монтират.
Закачане на примката на платното. Закрепващите контури се фиксират с винтове на разстояние 20 см от ръба на продукта. Под тях малки вдлъбнатини са предварително изрязани в платното. Преди да се фиксира вътрешната система върху пантите, последните трябва да бъдат смазани със специален разтвор или машинно масло. Пропуските между кутията и тях трябва да са с оптимални размери.
Фиксиране на платформи. Последният етап, по време на който са прикрепени предложените дъски и ленти, те ще скрият всички монтажни шевове и ще направят дизайна по-завършен.

Процесът на инсталиране на плъзгащи се врати има редица съществени разлики от инсталирането на люлеещи се системи. В началото на работата трябва да подготвите отвор, да направите измервания, да закупите аксесоари. Директното инсталиране на плъзгащи се продукти се състои от следните основни стъпки:

• монтаж в отвора на фалшива кутия;
• монтаж на профил, водачи;
• окачване на конструкцията;
• закопчаване на повдигнатия панел и ленти.

Движението на системите от тип купе ще следва приложеното ръководство. Преди да окачите платното, в двата края на горния край трябва да се монтират ролки, осигуряващи движение на продукта. Задължително е да се коригира за пропуски и нива. Напречният канал за валяка в долния край на лентата ще предпази системата от странични вибрации. Директно самата ролка е фиксирана на пода. Пропастта между отвора и канала е запълнена със специална монтажна пяна. В края на процеса на монтаж и настройка водачът с ролки и монтажната релса са скрити зад рамката. Закопчаването на лентите се извършва след изсъхване на пяната.

Декорация на входни врати с художествено коване

Метални врати – това е възможност за защита на хола от неразрешено влизане, осигуряване на надеждна топло- и звукоизолация, подчертават финансовия просперитет на жителите.
Разкошът на конструкциите на вратите може да придаде елегантно художествено коване. Елементите му се отличават с отлична производителност и изключителен дизайн.

Предимства на кованите врати

Художественото коване не е само начин за декориране на входната врата – тя допълва дизайна, придавайки му допълнителни технически характеристики и увеличава експлоатационните свойства:

Вратите с ковани елементи стават по-тежки и придобиват допълнителни усилвания. Всичко това пречи на огъването на платното и се отваря трудно;

Вратите, украсени с художествено коване, не пропускат външни звуци, миризми от улицата, студен въздух. Избирайки ги за монтаж във вашия дом, ще забравите за проблема с чернови и студени подове;

Двойни врати в азиатски стил

Изключително трудно е да се счупят, огънат или по друг начин да се повредят кованите елементи. Това ще изисква специално техническо оборудване, познаване на структурата на вратите и дълъг период от време;

Художественото коване е покрито с прахово покритие, което гарантира защитата на метала от корозия и влага, температурни промени и механични повреди;
Всяко крило на вратата, декорирано с художествено коване, е уникален продукт. Елементите му придават голяма изразителност на цялата къща, подчертават нейната индивидуалност и безупречно усещане за вкус, присъщи на собствениците.

При проектирането и производството на входни врати с художествено коване, производителите се придържат към иновативни технологии, които гарантират устойчивостта на такива конструкции, независимо от климатичните и други условия на тяхната експлоатация.

Изключителните изкуствени ковани врати неизменно привличат вниманието на околните. Често те стават избор на собственици на реномирани институции (елитни ресторанти, исторически музеи, частни галерии и др.).

Уникалните им способности да украсяват и преобразуват всяка сграда са оценени от собствениците на селски къщи и частни вили. Все по-често се използват метални врати с ковани елементи, за да осигурят надеждна защита на жилищното пространство.

Единственият недостатък на кованите врати е високата им цена. Този показател обаче е чисто обективен и се определя от финансовите възможности на всеки конкретен купувач.

Сподели