Интериорни стъклени врати
Изчистена врата със стъкло

Интериорни стъклени врати

🕑 3 минути за четене Обновена на: 06 декември, 2022 в 09:33 часа

Интериорни врати със стъкло

Стъклото за вътрешни врати задължително трябва да бъде подсилено или залепено. Тъй като предотвратява образуването на остри частици в случай на повреда. Стъклото на интериорната врата би могло да влезе в комбинация с дърво, алуминий, MDF или фурнир. Използването на такива интериорни врати е много разнообразно.

Те обаче се различават главно по естетика. Общото между всички е, че служат за затваряне на прохода между стаите. С помощта на стъкло позволяват на светлината да премине в съседното пространство. От вас зависи коя комбинация от материали със стъкло ще изберете.

При избора е важно да имате предвид какво очаквате от стъклото. За вас достатъчно ли е, че стъклото на вратата пропуска само светлина или стъклото на интериорната врата трябва да създава близост в допълнение към светлината? По принцип можете да изберете напълно прозрачно или матирано стъкло за вратата, в зависимост от това дали искате пълна интимност в стаята или гледката към пространството не ви притеснява. Имат закалено стъкло, което им придава здравина и устойчивост. Не се славят с добра топло и шумоизлоация, но за сметка на това изглеждат доста ефектно.

Имат различни вариации като такива с принт, пясъко-струйка мат и изцяло бяла. Модерни са като дизайн имат обла каса, която обгръща различни дебелини зидове. Вариантът за принт може да бъде със снимка по-избор на клиента, има и определени модели със снимките, там се води триплекс. Другите варианти са дуплекс.

Бяла интериорна врата със стъклени фрагменти

Вътрешна стъклена плъзгаща се врата

Когато нямате много място за врата и искате светлината да минава между помещенията, интериорните стъклени плъзгащи се врати са идеалното решение. Стъклото на плъзгащата се врата може да бъде прозрачно или матирано, но от съображения за безопасност трябва да се закали.

Стъклена врата

Някои пасажи между стаите са изключително натоварени, било то обществено пространство, кухня в ресторант или вход към хола. Стъклените врати са подходящи за работна обстановка и кабинети. Стъклените люлеещи се врати са прозрачни и отворени в двете посоки, като по този начин позволяват много лесно преминаване между помещенията. Интериорните вратите, които се плъзгат и са със стъкло могат да бъдат с едно крило или две и са изработени от закалено стъкло. Можете също да използвате стъклени врати за стаи, които се нуждаят от светлина, но там, където не искате достъп, като банята.

След това избирате врата с матирано стъкло и се възползвате от светлината от други стаи в банята, без никой да гледа. Стъклените люлеещи се врати не се нуждаят от рамки на вратите, защото могат да бъдат монтирани директно на стената или върху алуминиева скоба.

Врата за баня със стъкло

Цените на стъклени интериорни врати

Колко струват стъклените интериорни врати? Цената варира в зависимост от вашите желания и нужди за индивидуални интериорни врати със стъклени фрагменти. Цената варира най-вече от избора на материал, начина на отваряне и допълнителните елементи, без които вратата не работи (дръжка, декоративни ламели). Бихме могли да изкажем мнение, че цената на интериорните врати в комбинация със стъкло е средно с 20 до 25% по-висока в зависимост от повърхността на монтираното стъкло, вида стъкло, допълнителни декорации и други подобни.

При момента на закупуване на врата, не трябва да забравяме, че в повечето случаи е необходимо да доплатите за услугата по монтажа. Цената зависи от броя на вратите, които ще се монтират, както и от разглобяването и отстраняването на материали. Важно е да изберете квалифицирани хора за монтаж, което гарантира качествено обслужване.

За това предлагаме нашите услуги от Дорман София, където нашите специалисти – монтажисти ще извършат най-качественият монтаж. Ние сме най-голямата фирма за продажба и монтаж на врати в България. Обученият ни екип всеки ден извършва множество консултации, замервания, продажби и различни трудни и нестандартни дейности. Възползвайте се и от нашите промоции в обектите ни в град София.

Сподели


Обнови бисквитки