Интериорни врати от и със стъкло
Бели интериорни врати за коридор

Интериорни врати от и със стъкло

🕑 2 минути за четене Обновена на: 06 декември, 2022 в 13:55 часа

Стъклени интериорни врати

Интериорните врати с части от стъкло имат предимството, че пропускат светлина. Достатъчно светлина може да попадне дори в затворени стаи, тъмни коридори и други подобни. В допълнение, стъклен прозорец, например в интериорните врати на банята и тоалетната, позволява да се направят изводи за състоянието им „заети“ или „незаети“, ако човек види блясъка на изкуственото осветление през него. Стъклената врата носи със себе си модерни идеи за промяна на дома, включващи възможности от използването на различни видове стъкла за различните помещения.

 

Next Glass Door By Albed

Френски врати

Решетъчните врати са интериорни врати, чиито крила са прекъснати от стъклени части, наричани са още интериорни врати с френски прозорци. Самите врати могат да бъдат изработени от дърво, пластмаса или алуминий, стъклото може да бъде прозрачно или матово.

Функционални врати

Врати против взлом. При специални приложения, като например в медицински практики или в бизнес помещения, се поставят по-високи изисквания и за защита срещу взлом на интериорни врати. Поради специалната си конструкция, вътрешните врати със защита срещу взлом са особено добри да издържат на механични въздействия и могат да бъдат оборудвани със специални заключващи системи.

Врати за стаи – мокри помещения

Влагата поставя специални изисквания към интериорните врати, например в бани и тоалетни. С подходящите материали за врата и правилната конструкция на вратата могат да се избегнат повреди, причинени от влага, като по този начин се гарантира дългосрочна функционалност.

Звукоизолирани врати

Шумоизолираните врати се изискват на закрито, преди всичко в чувствителни помещения като болници или офиси. Благодарение на тяхната конструкция, интериорните врати, оптимизирани за звукоизолация, постигат много добри звукоизолационни стойности.

Colorado Fire Door Prefinished Jb Kind Doors Door Size 198 1cm H X 76.2cm W X 4.4cm D

Противопожарни / димозащитни врати

Вътрешните врати за защита от пожар и дим се използват за осигуряване на често посещавани или маршрути, които водят до малко или само един изход като евакуационни пътища. Специалното долно уплътнение и структурата на крилото на вратата позволяват бързо затваряне или отваряне на тази вътрешна врата.

Сподели