Метод, който ще ти помогне да избереш своята стъклена врата
111

Метод, който ще ти помогне да избереш своята стъклена врата

Искате да освежите дома или офиса с нова вратаДобър избор можете да направите след като разгледате голямото ни разнообразие от стъклени врати на пазара. Те могат да бъдат плъзгащи, с нормално отваряне, летящи или с автоматично затваряне. Има голям избор за модел, цвят, шарка или принт, както  дали стъклото да е прозрачно или матово, може и комбинация от двете. Цвета на касата може да се съобрази с желанието ви и декора.

Особености на стъклените врати

Необходимо е да знаем някои особености за самите стъклени врати, както и за нашия отвор, където ще се монтират те.Стъклото е закалено 8 или 10 мм. Това го прави по-устойчиво около шест пъти повече от обикновеното. При евентуален удар се чупи на малки заоблени парчета и намалява опасността от нараняване. Има вариант за ламинирано стъкло (триплекс 4 мм/4 мм) между двете стъкла се слага цветен или орнаментен слой, той може да е от плат, фолио или принт, пожелание и от двете страни.

Предимства на стъкла с фолио

Предимството на стъклата с фолио е, че при удар всички парченца се задържат към него, като се запазва целостта на стъклото.Вероятността за сериозно нараняване намалява, затова се водят безопасни.Те се монтират към стената, касата, подов автомат или на плъзгащ механизъм. Могат да бъдат летящи, т.е. да се отварят в двете посоки, в различни форми или големина, единични или двойни. Именно заради всички тези особености е добре да се прецени дали е подходящо, практично и удобно поставянето на стъклена врата. Най-често се избират за офис сгради, обществени сгради, институции,магазини, заведения, салони. Има и случаи, в които се монтират и в дома ни. Най-често за трапезария, всекидневна или хол. Добър избор за поставянето им е на баня, защото са лесни за поддръжка и устойчиви на влага.

Голямото разнообразие на стъклени врати дава възможност за богата фантазия и реализация на всеки интериор, независимо дали става въпрос за дома или офиса ви.

Сподели