Избор на врата за детска стая
Детска стая с конче и глобус

Избор на врата за детска стая

🕑 2 минути за четене Обновена на: 06 декември, 2022 в 10:50 часа

Обзавеждането на апартамент и в частност изборът на интериорни врати, въобще не е толкова лесен и бърз, както понякога се мисли. В момента разнообразието на модели, цветове, покрития, технически характеристики е огромно. И това ще го разберете още при първото влизане в магазин специализиран в продажбата на врати. Определено трябва да се допитате до специалист, дали конкретната серия врати е подходяща за Вашите строителни отвори, защото ако те са много неспецифични или има голяма денивелация по стените и пода възможно е да ограничите подбора си.

Тук ще набележим част от условията, които да вземете предвид и да съобразите, при толкова важното решение каква да бъде интериорната врата на детската стая. Опредено едно от най-важните неща в случая е, възрастта на Вашето дете. Условно ще ги разделим на тийнейджъри и по-малки деца.

​Врати за стая на малко дете

Врата за детска стая с принт
Когато детето Ви е на по-малка възраст, противно на очакването Ви доста подходящо е моделът да бъде с остъкление. Дори може да се избере стъклена врата, която е със закалено 8 мм. двойно стъкло. Тя е напълно безопасна, защото ако се случи вариант стъклото да се пукне или счупи, то ще е на малки части, без наличие на остри ръбове. Друго положително качество – доста лесна за поддръжка, що се отнася до надраскване с моливи, мазни пръстчета и т.н.

Може да изберете и модел, при който остъклението да е само в горната част на вратата. По този начин в стаята на детето Ви ще влиза достатъчно светлина, това ще му е полезно по-бързо да привикне към оставането само и през нощта, а и Ви дава възможност по всяко време да имате видимост към това, което то прави. В момента на пазара може дори да изберете модел, при който на стъклото да са изобразени някои от любимите герои на детето Ви.

​Врати за стая на тийнейджър

Ако обаче вече детето Ви е тийнейджър, определено трябва да погледнете друг тип врати. В тази възраст децата започва да ценят личното си пространство и вратата е въображаем преход между външния свят и вътрешния. Затова е добре да се насочите към най-актуалните 5 стила интериорни врати. В момента се предлагат врати с фрезовка или съвсем изчистени, дори с матирани стъкла. Добре е да се допитате и до мнението на детето Ви все пак, защото в тази възраст те искат да избират по-голяма част от вещите и обзавеждането си, а ако не го направите може да разчитате на лошото иhttps://doormann.bg/5-stila-interiorni-vrati-aktualni-v-momenta/м настроение и капризниченето им.
Надяваме се да сме Ви били полезни и да обърнете внимание на съветите ни при следващата подмяна на вратата на детската стая.

Сподели