Какво е важно да гледаме при избора си на входна врата за апартамент
Идеи за Входна Блиндирана Врата

Какво е важно да гледаме при избора си на входна врата за апартамент

Когато правите своя избор за модел, обърнете внимание не само на външния вид на входната врата, но и на системата за безопасност и техническата надеждност.

Система за защита на вратата

Вратата трябва да има надеждна система за защита от проникване. Желателно е да бъде поне с 2 различни вида заключване, а все по-често се предлагат и блиндирани входни врати с допълнително трето заключване – тип резе, които определено са за предпочитане. Една сигурност никога не е в повече.

Също така е желателно и ключалките да бъдат с бронировка на патроните. Освен на заключващите системи обърнете внимание и дали към избрания от вас модел има и пасивни шипове, които влизат в касата при затварянето на самата врата. И тук продължава да важи правилото колкото повече толкова по-добре.

Основата на блиндираните врати е направена от метални листове. Металните конструкции са по-трайни, осигурявайки висококачествена шумо и топлоизолация. Най-подходяща за вътрешна изолация като пълнеж е минералната вата, тя е екологичен материал с високи топлоизолационни свойства. Други материали са по-евтини, но могат да се разпаднат и по-бързо.

Механизъм за входна врата

Обърнете внимание на детайлите

Най-уязвимите части на крилото на вратата трябва да бъдат запечатани с армировка. Това подобрява производителността на продукта и намалява риска от деформация. Обмислете спецификациите на модела, тъй като той ще бъде постоянно под механично и термично влияние. Дизайнът и декорацията на вратата зависи от вашите предпочитания и вкус. Ако искате продукта да бъде по-издръжлив, изберете като покритие прахово боядисан материал или MDF дървесина. Има и врати, които са с ПДЧ плоскост, но то като материал не е обработено на толкова висока топлина обработка и може да даде деформация в по-кратък срок. Ако вътре е с хубава изолация като пълнеж все пак е добър избор за по-бюджетен вариант.

Уплътнение на вратата

Друго важно и съществено за добър избор на врата е тя да има и добро уплътнение. Херметичността на конструкцията се осигурява добре, ако има двуконтурно уплътнение, което предпазва от проникване на миризми на трети страни, течение и поддържа топлината добре.

Съветът, който искаме да отправим към вас е да се интересувате в какво влагате средствата си! Освен от дизайна на вратата, наблегнете и на техническите характеристики, за да се чувствате сигурни вие и вашите близки!

Сподели