Какво да гледаме при блиндирана входна врата за апартамент
Идеи за Входна Блиндирана Врата

Какво да гледаме при блиндирана входна врата за апартамент

Когато правите своя избор за модел блиндирана входна врата, обърнете внимание не само на това как изглежда тя, но и на системата ѝ за безопасност и техническа надеждност.

Система за защита на вратата

Сигурността на вратата е пряко свързана с надеждна система за предотвратяване на нежелано проникване. Желателно е тя да има поне два различни вида заключване, а все по-често се предлагат и блиндирани входни врати с допълнително трето заключване – тип резе, което определено е за предпочитане. Една сигурност никога не е в повече.

Също така е желателно и ключалките да бъдат с бронировка на патроните. Освен на заключващите системи обърнете внимание и дали към избрания от Вас модел има и шипове, които директно се позиционират в касата при затварянето на самата врата. Те се наричат още, пасивни. И тук продължава да важи максимата – „Колкото повече, толкова по-добре!“.

Основата на блиндираните врати е направена от метални листове. Металните конструкции са по-трайни и осигуряват висококачествена шумо и топлоизолация. Най-подходящо за вътрешна изолация на крилото е запълване с минералната вата. Тя притежава нужните характеристики по отношение на съхраняването на температурата и предпазване от шума, а допълнителен плюс е и нейната екологичност. Има и други опции в тази посока, но те не са с такива задоволяващи резултати.

Механизъм за входна врата

Обърнете внимание на детайлите

Най-уязвимите части на на вратата, като крилото ѝ, трябва да бъде подсилено с армировка. Това ограничава възможността от деформация на продукта. Обмислете спецификациите на модела, тъй като той ще е подложен на постоянно механично третиране. Предпочитанията в дизайна са изцяло Ваши. Ако искате продукта да бъде по-издръжлив, изберете покритие наричано – прахово боядисано или MDF дървесина. Има и врати, които са с ПДЧ плоскост, но такъв материал не е обработен при нужната за целта висока температура и може да даде деформация в по-кратък срок. Ако отвътре, все пак, крилото е с хубава изолация като пълнеж, ще е добър избор за по-бюджетен вариант врата.

Уплътнение на вратата

Друго важно и съществено за добър избор на врата е тя да има и добро уплътнение. Качественото и плътно затваряне, се осигурява при уплътнение, което е двуконтурно. То предпазва от лоши миризми, идващи отвън течения и загуба на топлина.

 Много често се допускат грешки при подмяна на входна блиндирана врата. Съветът, който искаме да отправим към Вас е да се интересувате в какво влагате средствата си! Освен от дизайна на вратата, наблегнете и на техническите характеристики, за да се чувствате сигурни Вие и Вашите близки!

Сподели