Какво да гледаме при блиндирана входна врата за апартамент
Идеи за Входна Блиндирана Врата

Какво да гледаме при блиндирана входна врата за апартамент

🕑 2 минути за четене Обновена на: 03 януари, 2023 в 15:28 часа

Когато правите своя избор за модел блиндирана входна врата, обърнете внимание не само на това как изглежда тя, но и на системата ѝ за безопасност и техническа надеждност.

Система за защита на вратата

Сигурността на вратата е пряко свързана с надеждна система за предотвратяване на нежелано проникване. Желателно е тя да има поне два различни вида заключване, а все по-често се предлагат и блиндирани входни врати с допълнително трето заключване – тип резе, което определено е за предпочитане. Една сигурност никога не е в повече.

Също така е желателно и ключалките да бъдат с бронировка на патроните. Освен на заключващите системи обърнете внимание и дали към избрания от Вас модел има и шипове, които директно се позиционират в касата при затварянето на самата врата. Те се наричат още, пасивни. И тук продължава да важи максимата – „Колкото повече, толкова по-добре!“.

Основата на блиндираните врати е направена от метални листове. Металните конструкции са по-трайни и осигуряват висококачествена шумо и топлоизолация. Най-подходящо за вътрешна изолация на крилото е запълване с минералната вата. Тя притежава нужните характеристики по отношение на съхраняването на температурата и предпазване от шума, а допълнителен плюс е и нейната екологичност. Има и други опции в тази посока, но те не са с такива задоволяващи резултати.

Механизъм за входна врата

Обърнете внимание на детайлите

Най-уязвимите части на на вратата, като крилото ѝ, трябва да бъде подсилено с армировка. Това ограничава възможността от деформация на продукта. Обмислете спецификациите на модела, тъй като той ще е подложен на постоянно механично третиране. Предпочитанията в дизайна са изцяло Ваши. Ако искате продукта да бъде по-издръжлив, изберете покритие наричано – прахово боядисано или MDF дървесина. Има и врати, които са с ПДЧ плоскост, но такъв материал не е обработен при нужната за целта висока температура и може да даде деформация в по-кратък срок. Ако отвътре, все пак, крилото е с хубава изолация като пълнеж, ще е добър избор за по-бюджетен вариант врата.

Уплътнение на вратата

Друго важно и съществено за добър избор на врата е тя да има и добро уплътнение. Качественото и плътно затваряне, се осигурява при уплътнение, което е двуконтурно. То предпазва от лоши миризми, идващи отвън течения и загуба на топлина.

 Много често се допускат грешки при подмяна на входна блиндирана врата. Съветът, който искаме да отправим към Вас е да се интересувате в какво влагате средствата си! Освен от дизайна на вратата, наблегнете и на техническите характеристики, за да се чувствате сигурни Вие и Вашите близки!

Сподели