Какво трябва да знаете, при закупуването на интериорни врати
Интериорни врати - Нови

Какво трябва да знаете, при закупуването на интериорни врати

🕑 2 минути за четене Обновена на: 21 юни, 2022 в 15:54 часа

В днешно време като тръгнете да търсите врати и цветове има огромен избор. Но трябва да се внимава и проучи кое е най-доброто и подходящо за дадено жилище.

Първото и доста решение, което трябва да вземете е от какъв материал да са изработени вратите. Най-добрият вариант е HDF или MDF. В краен случай ПДЧ. Следващ въпрос, който трябва да зададете е относно покритието – какво е. Ние от Доорман предлагаме два типа врати:

  • полски врати Ефапел – покритие от 3Д поли-пропиленов ламинат и подсилена рамка от дървесина;
  • интериорни врати Граде –  всевъзможни варианти на цвят, модел и комбинации със стъкло;

Те се предлагат в различни класове и покрития спрямо предназначението на вратите. Серията от модели интериорни врати Граде, предлага светла и тъмна гама врати, с покритие без прекъсване, което гарантира висока устойчивост. При тях няма как някое дете да ги обели. За съчетаването на цветовете има няколко основни принципа според пода, стените, дограмата, мебелите.

Има хора, които обичат да експериментират и съчетават цвета на вратите с цвета на тавана. А пък някои изобщо не се съобразяват – монтират си каквото им хареса спрямо врати и цветове.

Кой модел на коя стая най-много подхожда?

Трябва да изберете подходяща врата за дадено помещение. Плътните модели е най-добре да бъдат на тоалетна, килер на баня, спалня. Врата за детска стая е за предпочитане да бъде с фрезовка и за хол, кухня или трапезария е подходящо стъкло. Според големината на прозорците може да се прецени колко да бъде голямо стъклото на вратата, за да има повече светлина в жилището ви.

Трябва да се съобразите и с посоката на отваряне на вратата – накъде да се отваря. Ако е помещението е малко, за да не заема място е най-добре е да е навън. А ако е голямо може и навътре според Вашето желание. За да не се нарани стената от вратата при отваряне и затваряне трябва задължително да си сложите стопер. Имате избор за стена или под. За предпочитане е за пода да бъде с двойно залепваща лепенка, за да не нарани стената или подът с дюбели.

Доста често питане от клиентите е кои интериорни врати са влагоустойчиви и да стават за баня и мокри помещения дали само алуминиевите и ПВЦ са за такива помещения. Ние предлагаме и интериорни, но не трябва да се обливат с вода. Също така предлагаме и вентилационни отвори, за да не се задържа пара по вратата и да се удължи техният живот. Трябва добре да се запознаете с характеристиките на вратите, от които се нуждаете, защото това е мебел, която не се купува всеки ден. Няма да сгрешите, ако дойдете при нас и си направите поръчка.

Сподели