Лицето е врата на душата – вратата е лицето на дома
Идеи за Входна врата за дома

Лицето е врата на душата – вратата е лицето на дома

Входната врата е лицето на дома. Може да сe придобие представа за характера на стопанина на дома по изгледа й. Дали е обикновена, еднотипна сякаш просто е поставена за да я има. Или е с интересна фрезовка, нестандартен цвят, интересна дръжка, и човек се чувства като Алиса в страната на чудесата, и се чуди какво ли се крие зад тази врата. Или пък тъмна и мрачна, сива или черна врата, сякаш е декор от филм на ужасите. На пръв поглед уж е детайл, а разкрива толкова много и крие много… Добива се представа за отношението на обитателите на това жилище към заобикалящото го.

Вратите не са само част от дома ни

Свикнато е до такава степен с входните врати, че не прави впечатление, че ги има, освен ако не са нестандартни. По-голямо впечатление ще направи, ако ги няма, тогава можем да се зададат въпроси от сорта на: Защо липсва врата? Каква е била вратата? Какво се е случило за да бъде махната? Дали ще има друга врата на мястото на премахнатата? Толкова много въпроси за нещо, което липсва.

Винаги е имало връзка с този неодушевен предмет в народопсихологията на различните раси. Вратата е използвана и в много метафори, и не случайно. Всяко жилище не може да се нарече дом, ако няма обитатели, които да създадат уют и комфорт.

Стил на модерна Входна врата

Стилът на вратата говори много за дома Ви

Разбира се, очаква се зад модерна врата да се види и модерно жилище, обитателите му да са в крак с технологиите и оборудването на техниката също да е последен писък. Зад винтидж врата се очаква и същия стил на интериора, който съчетава минало и бъдеще в настоящето, придавайки характерния стил. Живущите са бохеми по душа и не са толкова зависими от технологията, колкото от стремежа към вътрешен комфорт.

Зад стара врата почти винаги откриваме старото поколение, което е свикнало със старата масивна мебелировка, дори да има възможност за нови, те предпочитат това с което са свикнали. Това поколение е свикнало да поправя, но не и да изхвърля.

Обърнете внимание на детайлите на вратата

Вратата разкрива много повече от колкото се предполага, просто трябва да се обърне внимание на детайлите. Вратата е лицето, на нашия дом, нашия дом е нашата душа.

Сподели