Лицето е врата на душата – вратата е лицето на дома
Идеи за Входна врата за дома

Лицето е врата на душата – вратата е лицето на дома

🕑 2 минути за четене Обновена на: 22 март, 2023 в 10:23 часа

Входната врата е лицето на дома. Може да сe придобие представа за характера на стопанина на дома по изгледа ѝ. Дали е обикновена, еднотипна сякаш просто е поставена, за да я има или е с интересна фрезовка, нестандартен цвят, интересна дръжка и човек се чувства като Алиса в страната на чудесата, чудейки се какво ли се крие зад тази врата. Възможно е да е тъмна и мрачна, сива или черна, сякаш е декор от филм на ужасите. На пръв поглед вратата е уж детайл, а разкрива, но и крие толкова много. Гледайки я, се добива представа за отношението на обитателите на това жилище към заобикалящия ги свят.

Вратите не са само част от дома ни

Свикнали сме до такава степен с входните врати, че не ни прави впечатление, че ги има, освен ако не са нестандартни. По-голямо впечатление ще направи, ако ги няма, тогава можем да се зададат въпроси от сорта на: Защо липсва врата? Каква е била вратата? Какво се е случило за да бъде махната? Дали ще има друга врата на мястото на премахнатата? Толкова много въпроси за нещо, което липсва.

Винаги е имало връзка с този неодушевен предмет в народопсихологията на различните народи. Вратата е използвана и в много метафори и не случайно. Всяко жилище не може да се нарече дом ако няма обитатели, които да създадат уют и комфорт.

Стил на модерна Входна врата

Стилът на вратата говори много за дома Ви

Повечето от хората първо се насочват към това –  в какъв цвят да бъде входната врата, но се оказва, че и стилът ѝ е от значение. Разбира се, очаква се зад модерна врата да се види и модерно жилище, обитателите му да са в крак с технологиите и оборудването на техниката също да е последен писък на модата. Зад винтидж врата се очаква и същият стил на интериора, който съчетава минало и бъдеще в настоящето, придавайки характерния стил. Живущите са бохеми по душа и не са толкова зависими от технологията, колкото от стремежа към вътрешен комфорт.

Зад стара врата почти винаги откриваме старото поколение, което е свикнало с масивна мебелировка, дори да има възможност за нова, те предпочитат това, с което са свикнали. Тяхното поколение е свикнало да поправя, но не и да изхвърля.

Обърнете внимание на детайлите на вратата

Вратата разкрива много повече, от колкото се предполага, просто трябва да се обърне внимание на детайлите. Вратата е лицето на нашия дом, а той е нашата душа.

Сподели