Как се монтира каса при входна метална врата?
Бормашина за метална входна врата

Как се монтира каса при входна метална врата?

🕑 2 минути за четене Обновена на: 22 март, 2023 в 15:23 часа

метална входна врата

  • “Монтирали ли сте някога входна метална врата?”;
  • ”Имате ли идея как се прави?”;
  • “Откъде да започнете монтажа?”;
  • ”Какви инструменти ще са Ви от полза?”

Това са въпроси, на които не всеки може да отговори, но няма място за отчаяние на финалната права, особено ако знаете неуспоримите 5 причини за покупка на метална входна врата.  За хората, занимаващи се с монтажи, това е лесно изпълнима задача, но за други монтирането на входна врата е голямо предизвикателство.

Спазвайки изискванията и точните стъпки в указаната последователност, когато се извършват монтажните работи, процесите се оказват не толкова страшно трудни и недостъпни за човек, който не е специалист в тази сфера.

Подготовка на отвора за преминаване

Процеса при подготвянето на мястото, предвидено за входната врата е задължително и необходимо. Времето след отстраняването на старата рамка, е точното за оформянето и на този строителен отвор. Ако е необходимо се разширява и строителния отвор до зададения размер в техническата оферта. Там, където е възможно, металната каса се вкопава (прави се канал в строителния отвор, така че металната каса да може да “легне” в него).

Монтирането на ъгловата метална каса става чрез укрепващи П-образни профили, предварително заварени към нея.

При блокова каса монтажа става директно (през предвидените за тази цел отвори във вертикалните и хоризонталния профил на касата). Долната част на металната каса трябва да е на едно ниво в готовия под. Ако все още той липсва, бъдете предвидливи в измерването, като зададете нужната височина, все едно, че вече е положен.

Метална каса

Металната каса  се позиционира откъм страната, където се намират пантите, с помощта на познатия нивелир. При каси с ъглова форма, отвесната страна се анкерира към стената с помощта на арматурно желязо, монтирано в стената /зида/ в зоната на укрепващите П-образни профили  на касата, чрез заваряване или с помощта на винтове и дюбели към стената.

При блок касите, отвесната страна се закрепва с помощта на винтове и дюбели към стената /зидa/ през направените предварително отвори във вертикалните и хоризонталния профил на касата. При стените от бетон, се прилагат самонавиващи се дюбели, а за тухлените, предвидете такива за тухла, но не по малки от 150 мм.

бормашина при монтаж на метална входна врата

Част от необходимите инструменти за инсталация на входна врата са: ролетка, чук нивелир, бормашина, заваръчен апарат, перфоратор.

Нивелир при монтаж на метална входна врата

Сподели