Няколко стратегии при избор на цвят за интериорна врата

Цветови комбинации на интериорните врати

Няколко стратегии при избор на цвят за интериорна врата

Цветът на интериорните врати има цялостно отношение към визията на вашия дом, но твърде вероятно е от десет мнения и десетте да бъдат различни. Няма конкретно правило с какво да се съчетават. Всеки избира сам за себе си спрямо собствения си възглед и вкус. В тази статия ще обърнем внимание на няколко стратегии, които биха били от полза на хората, които не могат да вземат решение и се колебаят кое е по-правилно.

Невидими интериорни врати

Ако търсите изчистена и модерна визия, а същевременно трябва да поставите много интериорни врати в малко жилище, то тогава вашият избор би бил да използвате така наречените “Невидими врати”. Целта на вашата врата е да я скриете и тя да остане незабелязана от гостите ви. Тези врати се изработват с материали сходни до материалите и цветовете на стените.

Цветови комбинации

Следващата по ред стратегия е да съчетаете цветът на вратата с первазите. Основното тук е да се изберат идентични первази с цвят като на вратата. По този начин вратата ще се открои на фона на стената. Тук от съществено значение е да изберем подходящ цвят на стената и пода, така че вратите хем да се открояват, хем да се вписват в цветовата комбинация. Пример за такава комбинация може да бъде цветът Сибирска лиственица (бяло със сиви нишки) на вратите от серия Gradde, в комбинация със същите первази, а цветът на пода и стените да бъде в сивата гама.

Наблюденията ми показват, че масово клиентите се стараят да съчетаят вратите с подовата настилка и въобще не се интересуват от цвета на первазите. Фиксират се изцяло върху това тези два елемента да си подхождат. Ами защо пък не. Реално може и первазите да липсват като елемент.

Когато обаче разполагаме с голяма къща на няколко етажа, защо пък трябва да се съобразяваме с всичко това, което изброихме дотук. Всеки един от етажите ни може да следва различна стратегия. В този случай е добре да се съобразим с цвета на вратите, които се виждат в коридора и придават общия облик на дома ни. Всичко останало е въпрос на въображение.

Сподели