Избор на цвят за интериорни врати – стратегии
Цветови комбинации на интериорните врати с останалия интериор

Избор на цвят за интериорни врати – стратегии

🕑 2 минути за четене Обновена на: 03 януари, 2023 в 15:31 часа

Цветът на интериорните врати има цялостно отношение към визията на вашия дом, но твърде вероятно е от десет мнения и десетте да бъдат различни. Няма конкретно правило с какво да се съчетават. Всеки избира сам за себе си спрямо собствения си възглед и вкус. В тази статия ще обърнем внимание на няколко стратегии, които биха били от полза на хората, които не могат да вземат решение и се колебаят кое е по-правилно.

Невидими интериорни врати

Ако търсите изчистена и модерна визия, а същевременно трябва да поставите много интериорни врати в малко жилище, то тогава вашият избор би бил да използвате така наречените “Невидими врати”. Целта на вашата врата е да я скриете и тя да остане незабелязана от гостите ви. Тези врати се изработват с материали сходни до материалите и цветовете на стените.

Цветови комбинации

Следващата по ред стратегия е да съчетаете цветът на вратата с первазите. Основното тук е да се изберат идентични первази с цвят като на вратата. По този начин вратата ще се открои на фона на стената. Тук от съществено значение е да изберем подходящ цвят на стената и пода, така че вратите хем да се открояват, хем да се вписват в цветовата комбинация. Пример за такава комбинация може да бъде цветът Сибирска лиственица (бяло със сиви нишки) на вратите от серия Gradde, в комбинация със същите первази, а цветът на пода и стените да бъде в сивата гама.

Наблюденията ми показват, че масово клиентите се стараят да съчетаят вратите с подовата настилка и въобще не се интересуват от цвета на первазите. Фиксират се изцяло върху това тези два елемента да си подхождат. Ами защо пък не. Реално може и первазите да липсват като елемент.

Когато обаче разполагаме с голяма къща на няколко етажа, защо пък трябва да се съобразяваме с всичко това, което изброихме дотук. Всеки един от етажите ни може да следва различна стратегия. В този случай е добре да се съобразим с цвета на вратите, които се виждат в коридора и придават общия облик на дома ни. Всичко останало е въпрос на въображение.

Има още важни характеристики при интериорни врати, за които да внимавате при покупка. Информирайте се предварително за всички тях – това е най-добрата стратегия!

Сподели


Обнови бисквитки