Предимства и недостатъци на интериорните врати
Предимства и недостатъци на интериорни врати

Предимства и недостатъци на интериорните врати

🕑 2 минути за четене Обновена на: 22 март, 2023 в 16:11 часа

Предимства и недостатъци на нещо, което е част от нашето ежедневие, но, на което не обръщаме и грам внимание освен, ако не се налага да претърпи промяна. Досетихте ли се кое е то? Не, това не е диванът, нито масата, ни най-малко пък леглото. Става дума за нашите врати и по-конкретно интериорните ни врати. Вратите са нещото, което винаги е там, а и винаги ще бъде. Няма как да бъдем без тях, но и са също така, онова войниче, което си изпълнява функцията без да търси и ангажира вниманието ни. Интериорните врати като част от дома ни или като предмет, който поне веднъж в живота ни би се наложило да изберем, са нещото с предимства и недостатъци. Нека разгледаме няколко признака, не само като предимства, но и като недостатъци.

Кое е предимство и кое – недостатък?

От опита ни като търговец на врати имаме впечатления, че приоритетите на клиентите са различни. Това е нормално – самите хора са различни. За кои характеристики на интериорните врати, трябва да внимавате? Нека започнем от теглото. Предимство или недостатък е масивната, стабилна и тежка врата. Тя поражда предпоставка за увисване, което не е никакво предимство, по-леките пък врати са по-безшумни и лекотата им преминава в самия начин на затваряне, което определено е предимство. Размерът недостатък или предимство е? Да бъде по-широко крилото на вратата определено отчитаме като приоритет, тъй като после ще разполагаме с по-голяма светла част за преминаване, която позволява по-обемни неща за внасяне, например. Но пък другата гледна точка от страна на недостатъците е, че заема по-голямо място. Представете един коридор с 3-4 врати, ако всяка е с поне 10 см по-широка може да се окаже, че в него няма място за нищо друго, освен само и единствено за вратите.

Обковът алуминиев или ПВЦ език на бравата. Фактите сочат, че определено алуминият е по-устойчив материал, но пък също така доста шумен за разлика от ПВЦ. При ПВЦ устойчивостта куца, но има комфорт от по-тихо и по-леко затваряне.

Както по-горе споменахме разни хора, разни предимства и различни недостатъци. Изборът си е само и единствено наш, та нали ние самите ще си търпим войничетата. Все пак нека не забравяме каква е тяхната функция, именно да се отварят и затварят, каквото и да изберем това ще бъде свършено само това е сигурно.

Сподели


Обнови бисквитки