Причини да изберем по-висок клас входна врата
Външни врати като решение за къща

Причини да изберем по-висок клас входна врата

🕑 3 минути за четене Обновена на: 22 март, 2023 в 14:17 часа

Всеки човек, държащ на своя дом в определен момент от живота си дава сметка, че е време да започне ремонтни дейности, било то от необходимост или просто, за да бъде в крак с модните тенденции в интериора или екстериора. Какъв по-добър старт от избора на нова входна врата? В настоящата статия ще споменем само част от причините, поради които е редно да изберете по-висок клас входна врата.

Причини за избор на по-висок клас входна врата

  • Сигурност

Като водеща причина бихме искали на първо място да споменем сигурността, която всеки човек би искал да си осигури с покупката на входна врата, било то нисък или по-висок клас. Съвременните модели блиндирани входни врати разполагат с редица защитни компоненти, гарантиращи на своите притежатели спокойствие и сигурност. Какво имаме предвид – няколко заключващи системи, които едновременно влизат в горната, страничната и долната част на касата, една от които е тип „резе”, включена при по-голямата част от моделите.

  • Дебелина на крилото

Следващият компонент допринасящ за по-добра защита е дебелината на крилото на вратата. В зависимост от серията и модела врата, тя е от 7 до 9 см., а в центъра му е поставен метален лист с варираща дебелина. Патроните на по-добрите врати са оборудвани с бронировки, които внасят допълнително чувство за сигурност.

  • Регулируема каса

При по-ниските класове входни врати, касата е фиксирана, нерегулируема и изисква щоков монтаж, което от своя страна изисква намеса за изграждане на завършен вид на стените около вратата. При висококачествените врати, касата облича зида от двете страни, придавайки му завършен вид, без се налага допълнително измазване около вратата.

  • Качествена изолация

Следващият критерий, по който да изберете своята входна врата би следвало да бъде свързан с шумо- и топлоизолацията. Дебелината и пълнежът на крилото играят изключително важна роля в това отношение. Качествените и добре изолиращи врати са с пълнеж от вата, която е минерална, а при другите врати пълнежът е тип наречен – „пчелна пита”.

  • Красива визия

Червена входна вратаНека не забравяме, че всеки от нас би искал освен сигурна, входната му врата да бъде и красива, защото както знаем тя е „лицето” на жилището. Съвременните висококачествени врати се изработват в невероятно красиви и стилни модели, носещи уют и класа на Вашия дом. Време е да споменем огромният избор от цветове и модели, отговарящи на изискванията на всеки клиент. По-високите класове врати включват в комплектите си допълнителен комплект первази, които скриват металната част от касата, придавайки ѝ завършен и стилен външен вид.

  • Инсталация без къртене и разбиване

Причина номер шест е насочена по-скоро към притежателите на панелни жилища, а именно това, че по-високите класове врати предлагат на своите клиенти модели врати, които не изискват къртенето на металната каса. Какво имаме предвид – моделът предлага специално обличане на касата, което напълно скрива металната излята каса, намираща се в панела, спестявайки на своя притежател разправиите по къртене, чистене и допълнителни разходи по монтажа на обикновена врата.

За да не Ви отегчаваме с твърде много информация, част от останалите причини само ще споменем, а това са именно здравина и устойчивост на температурни амплитуди, висококачествено покритие, устойчивост на наранявания, стабилен обков, пълен набор от аксесоари и др.

Така, че сега ако погледнете към причините за подмяна на входна врата, точно за 5 минути, бихте ги открили и сами. Остава само да ни се доверите за промяната!

Сподели


Обнови бисквитки