Съчетание на интериорни врати
Различни цветове интериорни врати

Съчетание на интериорни врати

🕑 2 минути за четене Обновена на: 16 октомври, 2023 в 16:13 часа

Правите ремонт или просто сменяте интериорните си врати. Намерили сте точното място откъдето да ги закупите, сравнили сте цени, качеството ви харесва, избрали сте материала, от който да са изработени. Всичко това е чудесно, свършили сте 90 % от дейностите, свързани с избора на вратите си. Остават останалите 10 %, които може би са още по-важни. Или поне са до толкова важни, доколкото държите всичко са е в тон и унисон с интериора ви. Важна и много съществена част е да изберете точния цвят и модел на  интериорните врати в панелното жилище, като ги съчетаете добре с всичко около тях.

Интериорни врати с фрезовка или без

Със сигурност няма да сбъркате, ако вземете решението всичките вътрешни врати да са плътни, изчистени, гладки и без никакъв релеф – в един цвят. Да, това е много добро решение, но ако все пак искате някои от вратите да са със стъкло или желаете да съчетаете различни модели, това е чудесно! Обърнете внимание на едно важно неписано правило: „Съчетавайте прави форми с прави форми; кръгли с кръгли и заоблени със заоблени!”

Класика при интериорните врати

Класиката са правите форми – квадрати и правоъгълници, тесни ленти и по-широки. Ако сте харесали и искате да закупите модел врата с няколко квадрата, например, тя няма да се съчетае с друг модел с кръгове или вълнообразни форми. Представете си ги монтирани във вашето жилище – два такива модела един до друг. Дори и в един цвят, те не се допълват, нямат симетрия помежду си. Да, ако гледате вратата откъм стаята, когато е сама, е добре, но от към коридора, където са наредени всички врати е съвсем различно. Вие също мислите така, нали?

Красота, стил и изтънченост, се постигат когато съчетаете заоблени форми с други заоблени, кръгове с кръгове и т.н.

Всеки човек има собствен стил и виждане във всяко едно направление. Идеята е да сме полезни в сферата на интериорните врати, да предложим добри варианти, с които да постигнете най-добър краен резултат. Но както вече казахме, всеки има право на избор и може да си монтира врати, каквито сам си избере. Съществуват случаи, в които клиентите не само си монтират различни форми на моделите. А и различни цветове, както на вратите, така и на касите.

Сподели


Обнови бисквитки