Какъв е стандартът за монтаж на плъзгаща интериорна врата?
Плъзгаща интериорна врата

Какъв е стандартът за монтаж на плъзгаща интериорна врата?

🕑 2 минути за четене Обновена на: 03 януари, 2023 в 16:03 часа

Кроене на первази

Белязаното (белязката) трябва да съвпада с края на ъгъла на сглобката. Започваме със страничните первази. Изправяме единия перваз, поставяме парче от перваз и бележим точно под перваза. Белязаното (белязката) трябва да съвпада с края на ъгъла на сглобката.

Подрязване на первази

След това бележим другия вертикален перваз на плъзгащата интериорна врата по същия начин. Хоризонталният перваз се подрязва в единия край под 45 градуса, след което се налага на касата, така ъгълът на перваза да е в права линия с ъгъла на касата. Другият край бележим по същия начин като вертикалните.

Преди рязане, первазът трябва да е позициониран в една равнина с цялата си дължина. С прав ъгъл пренасяме белязката по горния край на перваза така, че да можем да наложим режещия диск на отбелязаното място. Използваме прав ъгъл.

Рязане на перваз

Без да променяме посоката на диска, налагаме другия вертикален перваз като го обръщаме с фолиото надолу. По белязаното място налагаме диска и режем перваза с плавно движение, а не рязко с оглед на това да избегнем нарушаване целостта на фолиото. Хоризонталният перваз в другата си страна се подрязва по същия начин, както вертикалните.
След като сме отрязали всички первази, налагаме ги по касата, за да проверим коректността в направените рязове. След като се убедим, че сглобките са направени правилно, пристъпваме към залепването им под формата на рамка използвайки двойно-компонентно лепило.

Проверка

Финално, проверяваме цялостно монтажа на вратата:

Релсата да е здраво фиксирана. Механизмите да са стабилно монтирани към крилото. Стоперите да са поставени на правилните места. Подовият водач да е добре прихванат за пода. Крилото да се движи с лекота, в една траектория, без паразитни шумове или прескачания. Крилото да е регулирано правилно във височина. Первазът да покрива изцяло релсата. Чистота на обекта и попълване внимателно на приемо-предавателен протокол. Какво да очаквате при монтаж на врати и как преминава той? Прочетете оше полезна информация по темата в нашия блог!

Демонстрация

1. Презентация на вратата;
2. Демонстрация – отваряне/затваряне;
3. Гаранция за поддържането на вратата;
4. Попълване на ППП.

Монтаж на плъзгащи интериорни вратиМонтаж на плъзгаща интериорна врата

Сподели