Как да удължим живота и блясъка на вратите
Почистване на интериорна врата

Как да удължим живота и блясъка на вратите

🕑 3 минути за четене Обновена на: 22 март, 2023 в 10:32 часа

Всички врати вкъщи се използват постоянно през целия ден и за тези, които винаги скачат с новите тенденции, важното е впечатлението, което излъчват, да е блестящо. Бихте ли предпочели да имате добре поддържани врати, които изглеждат и предразполагат посетителите като добре дошли? Или врати, които изглеждат пренебрегвани и отблъскват гостите? Доста сме уверени в това какъв ще бъде отговорът ви. Вратите, също като самия дом, са инвестиция, за която трябва да се погрижете правилно, за да можете да извлечете максимума от тях. Има много режими на грижи за вратите и въпреки че ще получите съвети за поддръжка и какво да правите със съществуващите си вътрешни и външни врати, тази стъпка по-нататък няма да навреди. Така че, дали ще искате да вдъхнете нов живот на старите си врати, или искате входната ви врата отново да заблести, имаме няколко съвета, които биха могли да помогнат.

Грижа за интериорните врати

Почистването на вашите интериорни врати ще отнеме малко време, така че не е отнемаща много време задача, от която да се страхувате. Няма правилен или грешен период време, в който да почиствате вратата си. Ако се вглеждате редовно и видите малко прах и мръсотия, е време да вземете уредите за почистване и да обработите вратите си с малко препарат. По принцип много интериорни врати се чистят лесно от прах. Ако обаче откриете няколко петна от мръсотия, които не се махат лесно, използвайте мека кърпа с разреден препарат или специален спрей за дървени плоскости. След това трябва да изсушите това с мека кърпа или да използвате хартиени кърпи, ако е необходимо.

В зависимост от покритието на вратата, първо трябва да тествате малка площ на вратата, преди да почистите останалата част от нея. Това ще гарантира, че това, което използвате няма да има отрицателно въздействие и да причини потенциални проблеми. Трябва редовно да проверявате уплътненията и пантите, за да се уверите, че вратата е монтирана правилно и за да няма потенциални проблеми, които да доведат до някакви повреди.

Почистване на външни врати

Външните врати обикновено изискват малко повече внимание, тъй като те са изложени на външните фактори целогодишно, което по същество означава, че има по-голям шанс да натрупат мръсотия, прах и дори малки щети. В зависимост от типа на входната врата, която сте монтирали, 9 пъти от 10, петната могат да бъдат премахнати с правилните продукти и методи. Ако имате врати със стъклен елемент, използването на продукт за почистване на прозорци или за почистване на стъклените плоскости е идеалния вариант. Трябва да се стремите да почистите външните си врати, когато е необходимо.

Винаги можете да включите почистването на външни врати в плана си, заедно с вътрешните! Подобно на вътрешните врати, обковът на външните врати също трябва да се проверява редовно, за да се увеличи максимално безопасността и сигурността. Проверете ключалките на външните врати и дръжките на вратите, за да се уверите, че всичко функционира правилно. Това включва също уплътнения и панти. Ако е необходимо, можете да използвате специален спрей, за да осигурите смазка на механизмите. Обикновено това се изисква от време на време, тъй като движещите се части могат да ръждясват във времето.

Сподели