Вътрешен дизайн и интериорни врати
Вътрешен дизайн и интериорните врати

Вътрешен дизайн и интериорни врати

🕑 2 минути за четене Обновена на: 06 декември, 2022 в 10:32 часа

Как най-лесно може да се съчетаят тези две неща в един дом

Средно една интериорна врата бива отваряна около четиридесет пъти на ден или приблизително по 15 хиляди пъти на година. Освен, че интериорните врати в един дом трябва да са стилни и да хващат окото още от пръв поглед, те трябва и да са здрави.

Материал на изработка

Материалът, от който е изработена една вътрешна врата не бива да бъде пренебрегван. Трябва така да подберем вратите си, така че да могат да издържат на всякакви предизвикателства – било то надрасквания, влага и т.н. Днес има най-различни варианти на покритие и структура на една интериорна врата. Доказали се обаче с издръжливостта във времето, са врати изработени от HDF плоскости и с покритие полипропиленов ламинат. Конструкцията на този тип интериорни врати не само, че е много надеждна, но и топлоизолира дадените помещения.

От друга страна покритието е толкова добро, че издържа на атака от малки деца и домашни любимци. Другият плюс, който полипропиленовият ламинат предлага е това, че е влагоустойчив и не губи цвета си с времето. Има два варианта на това покритие. Единият е гладък, а другият релефен. Релефното покритие само по себе си е толкова добро, че имитира истинското дърво на сто процента.

Съчетаване на вратите с дизайна на жилището

Има неписани правила за съчетаването на вътрешните врати с интериора на жилището. Сега ще изброим някои от тях.

Първото е, че цветът на вратите и подовата настилка, трябва да си съответстват. Ако не могат да са еднакъв цвят, то хубаво е поне да се доближават цветово. Никога не избирайте съвсем различен цвят от цвета и декора на пода. В същото време, избягвайте избора на цвят в онлайн образците или в каталози, тъй като цветовете почти винаги се различават от реалността. По-скоро посетете магазина лично и изберете директно от наличните мостри.

В допълнение към декора и цвета на вратата, това е и много важна стъпка за избор на дизайн, конструкция и външен вид на вратата. Дизайнът не само трябва да се вписва в интериора, но трябва да радва и окото Ви. При нас ще намерите широка гама от врати със стъклени панели, декориран външен вид, врати в модерна концепция или ретро стил, например, в комбинация с алуминиеви ленти. Остъклената врата може да бъде със стъкло разположено цялостно или само в лента. Също така, зависи дали стъклото е гладко, или матово и дали може да се вижда в стаята.

В заключение можем да кажем, преди да купите врата, разгледайте добре моделите и се опитайте да си ги представите на закрито. Визията трябва да е приятна, особено за Вас.

Сподели