Входната врата и заключващата ѝ система
404

Входната врата и заключващата ѝ система

В ерата на пиковото развитие на технологиите и видеонаблюдението не трябва да оставяме на второ място първото изобретение, измислено от човека, за да пази дома си – входната врата и нейната ключалка. Можем да кажем, че тези два фрагмента в днешно време са претърпели огромно развитие. Сигурната и здрава блиндирана входна врата и заключващата система към нея биха дали основа на вашата система за сигурност и спокойствие за вещите и ценностите в дома Ви. В тази статия ще разгледаме сигурните врати, предлагани в момента на родния пазар.

Ето на какво да обърнете внимание при блиндираните входни врати

Важно е да уточним, че няма брави или блиндирани врати, които да са 100% непосилни за разбиване от опитни крадци. Но пък колкото по-сигурни и сложни са, толкова повече време ще им коства да я отключат или пробият. Добре е всяка врата или брава да се подкрепи и със СОД. Отличната система за сигурност не се състои само от врата или заключваща система, тя е комплексна. Жилището трябва да е добре защитено от възможно повече места – прозорци, тераси и т.н.

Най-сигурни са блиндираните врати. Те са солидни, масивни, с добра шумо- и топлоизолация. Вратата трябва да бъде снабдена и с пасивни шипове. Тяхната роля е да възпрепятстват крилото да бъде повдигнато откъм пантите и по този начин да се проникне. За да са сигурни дадени врати, е необходимо и ключалката, и вратата да са качествени. Ако единият от компонентите е по-нисък клас и не достатъчно сигурен се обезсмисля другия и дори го приравнява на нивото си. Ако искате да имате максимална сигурност си купете надеждни врата, брава и ключалка, въпреки съответно по-високата им цена.

Не трябва да се пренебрегва и касата на вратата – тя също трябва да е масивна, здрава и добре закрепена към стената със здрави дюбели. Вратата, касата и заключващата система трябва да са здрави, за да издържат максимално дълго време на груби опити за влизане с взлом – блъскане и удари. Затова допринасят и здравите ключалки и брави. Необходимо е заключващите системи да са независими една от друга и колкото повече са на брой, толкова повече ще бъдат затруднени нежеланите гости.

Сподели