Входната врата и заключващата ѝ система
Блиндирана входна врата модел 404

Входната врата и заключващата ѝ система

🕑 2 минути за четене Обновена на: 22 март, 2023 в 15:38 часа

Още в миналото, опитвайки се да защитят дома си, хората са измислили да преградят входа с врата, след това са започнали и да я заключват. В продължение на години, ставаме свидетели на огромно развитие в тази посока. В ерата на пиковото развитие на технологиите и видеонаблюдението, не трябва да оставяте на второ място сигурността! Днес е от голямо значение е да не пренебрегвате защитата на жилището си, която започва от входната врата. Ако тя е блиндирана с включени системи за заключване и дори аларма, ще бъдете доста по-спокойни за него. В тази статия ще разгледаме сигурните врати, предлагани в момента на родния пазар.

Ето на какво да обърнете внимание при блиндираните входни врати

Важно е да уточним, че няма брави или врати, та макар и блиндирани, които да са 100% непосилни за разбиване от опитни крадци. Но пък сложността на заключващите им механизми е пропорционална на времето, което ще им коства да я отключат или пробият. Добре е всяка врата или брава да се подкрепи и със СОД. Отличната система за сигурност не се състои само от врата или заключваща система, тя е комплексна. Жилището трябва да е добре защитено от възможно повече места – прозорци, тераси и т.н.

Твърдим, че блиндираните врати са най-търсени, защото са и най-сигурни. Те са солидни, масивни, с добра шумо- и топлоизолация. Снабдени са и с пасивни шипове. Тяхната роля е да възпрепятстват крилото да бъде повдигнато откъм пантите и по този начин да се влезе. За да са сигурни дадени врати, е необходимо и ключалката, и вратата да са качествени. Ако единият от компонентите е по-нисък клас и не достатъчно сигурен се обезсмисля другия и дори го приравнява на същото ниво. Искате ли да имате максимална сигурност, то тогава си купете надеждни – врата, брава и ключалка, въпреки съответно по-високата им цена.

Не трябва да се пренебрегва и касата на вратата – тя също трябва да е масивна, здрава и добре закрепена към стената със здрави дюбели. Вратата, касата и заключващата система трябва да са здрави, за да издържат максимално дълго време на груби опити за влизане с взлом – блъскане и удари. Затова допринасят и здравите ключалки и брави. Необходимо е заключващите системи да са независими една от друга и броят им да е по-голям, така ще бъдат максимално затруднени нежеланите гости.

Изборът на входна врата е свързан с редица аспекти. Бъдете бдителни и заложете на най-ефективната защита за дома си!

Сподели