Блиндирана врата Ale Door 404, цвят Napoli от Дорман

Входната врата и заключващата ѝ система

В ерата на пиковото развитие на технологиите и видеонаблюдението не трябва да оставяме на второ място първото изобретение, измислено от човека, за да пази дома си – входната врата и нейната ключалка. Можем да кажем, че тези два фрагмента в днешно време са претърпели огромно развитие. Сигурната и здрава блиндирана входна врата и заключващата система към нея биха дали основа на вашата система за сигурност и спокойствие за вещите и ценностите в дома Ви. В тази статия ще разгледаме сигурните врати, предлагани в момента на родния пазар.

Ето на какво да обърнете внимание при блиндираните входни врати

Важно е да уточним, че няма брави или блиндирани врати, които да са 100% непосилни за разбиване от опитни крадци. Но пък колкото по-сигурни и сложни са, толкова повече време ще им коства да я отключат или пробият. Добре е всяка врата или брава да се подкрепи и със СОД. Отличната система за сигурност не се състои само от врата или заключваща система, тя е комплексна. Жилището трябва да е добре защитено от възможно повече места – прозорци, тераси и т.н.

Най-сигурни са блиндираните врати. Те са солидни, масивни, с добра шумо- и топлоизолация. Вратата трябва да бъде снабдена и с пасивни шипове. Тяхната роля е да възпрепятстват крилото да бъде повдигнато откъм пантите и по този начин да се проникне. За да са сигурни дадени врати, е необходимо и ключалката, и вратата да са качествени. Ако единият от компонентите е по-нисък клас и не достатъчно сигурен се обезсмисля другия и дори го приравнява на нивото си. Ако искате да имате максимална сигурност си купете надеждни врата, брава и ключалка, въпреки съответно по-високата им цена.

Не трябва да се пренебрегва и касата на вратата – тя също трябва да е масивна, здрава и добре закрепена към стената със здрави дюбели. Вратата, касата и заключващата система трябва да са здрави, за да издържат максимално дълго време на груби опити за влизане с взлом – блъскане и удари. Затова допринасят и здравите ключалки и брави. Необходимо е заключващите системи да са независими една от друга и колкото повече са на брой, толкова повече ще бъдат затруднени нежеланите гости.

No votes yet.
Please wait...

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *