Високи интериорни врати
Височина на интериорни врати според стаята и предназначението им

Високи интериорни врати

🕑 3 минути за четене Обновена на: 06 декември, 2022 в 11:07 часа

Производството на високи крила на интериорни врати има свои собствени характеристики. За да могат платната да поддържат идеално вертикално положение, UVS е интегриран в структурата на платната – устройство за вертикална стабилизация, което се състои от две опъващи струни, които ви позволяват да регулирате вертикалната структура на платното.

Размери извън стандарта

Всички сме свикнали с факта, че височината на интериорната врата по подразбиране е 2000 мм. Но това не е единствената височина, която интериорната врата може да има (включително стандартен размер). Напоследък, сред стандартните височини производителите предлагат и размери 2100, 2200 и 2300 мм. И повярвайте ми, различието в размерите има своето значение върху цялостното възприятие на интериора.

Височината на вратата, положително въздейства и позволява повече светлина и въздух да достигнат до стаята. Това не е единствената опция. В класическия стил такива опции също присъстват. Единственото нещо, което е в полза при избора на класиката е, че е необходимо да се остави място отгоре за инсталиране на рамки и корнизи.

Размерът на височината на вратата трябва да се знае предварително, до момента, в който строителите Ви поставят преходници за вратите в любимия ви апартамент! Освен това считаме за свой дълг да Ви напомним, че интериорните врати в една стая (ако са няколко) изглеждат добре на една и съща височина.

За руските производители стандартните врати се считат за 2000 мм., 2100 мм. и 2200 мм. високи, 700 мм., 800 мм. и 900 мм. широки. За двулистните платна се произвеждат с ширина 400 и 600 мм, както и комплекти с ширина 1200-1600 мм и височина до 2800 мм. Дебелината на крилата на вратата е 30–45 мм. Така че, ако вашата врата е широка 825 мм, ще се наложи да поръчате или да потърсите внос (стандартите на европейците се различават от нашите). Ако 803 мм е добре, 800 мм. е също е в стандарта.

Какво да вземете предвид при избора

Вратата се счита за висока от 2300 мм. Произвеждат се интериорни врати с височина до 3000 мм. Колкото по-висока е вратата, толкова повече на брой панти ще са необходими, защото крилото става в пъти по-тежко, а здравият обков ще гарантира стабилността му.

По-добре е да инсталирате високи врати в подсилена рамка, чиято структура съдържа метал. Високата врата е технически по-сложен дизайн. Всяка висока врата губи правилната си геометрия с течение на времето. Следователно, във всички врати над 2300 мм, ние инсталираме метален стабилизатор, който ви позволява перфектно да изправите вратата, дори ако тя се деформира с течение на времето.

Високите врати обикновено са прерогатива на съвременния интериор. Следователно дизайнът засяга, преди всичко, текстурата и цвета. Например, платно с комбинация от многопосочни фасети или врата с ултра лъскав емайл. Крилото е един от елементите, характеризиращи високите вътрешни врати. Най-често се поставя в скрита каса, без рамка, образувайки една равнина със стената.

Други нестандартни и имащи огромни предимства са – порталните врати. Те са за по-големи отвори в ширина и могат да служат за преход между две помещения, а когато се отворят да създават усещане за едно общо – по-просторно пространство. При нас можете да ги откриете и да си ги поръчате! Не се плашете от нестандартното, то Ви прави уникални личности!

Сподели