Врати изработени от екзотични дървета
Врата от екзотично дърво

Врати изработени от екзотични дървета

🕑 2 минути за четене Обновена на: 21 юни, 2022 в 15:18 часа

Вратите придават на интериора известна завършеност. Технологиите на производство и материалите може да са различни, но ако говорим за дървени продукти, тогава в нашите географски ширини, използвани главно за производството са: бреза, дъб, бор, трепетлика. Екзотичните видове се използват по-рядко заради цената на готовата структура.

Анегри и палисадър

Представете си колко интересни биха били интериорните врати от анегри или входните врати от палисандър. Звучи необичайно! Първите две необичайни дървета, които срещнахме, бяха палисандрово дърво и анегри. Вратите от палисандър се вписват перфектно в стила на Арт Нуво. Дървесината има леко шоколадов или кафяв цвят с лилав оттенък. Масивът не е повтарящ се, много живописен. Анегри е много интригуващо име. Това дърво може да се нарече африканска бреза или по-скоро нигерийска бреза, тъй като расте само в Нигерия. Само при него оцветяването е много различно – от светлокафяви до розови нюанси.

Лимоново дърво

Първата мисъл, когато чуем „лимоновото дърво“ е дървото върху, което растат лимони. Но през годините от него са направени луксозни мебели и врати. Дървесината е изискана: невероятна структура със светло жълт или златист оттенък. Входната врата, изработена от лимоново дърво ще бъде здрава и определено ще привлече вниманието.

Мербау

Следващото интригуващо дърво е Мербау. Вратата от този материал е достатъчно здрава, тъй като тази дървесина е много устойчива на влага, не изсъхва. Именно тези качества са високоценени в тропическите ширини. Цветът на мербау са различни нюанси на кафяво от най-леките до най-тъмните.

Тигрово дърво

Вратите изработени от тигрово дърво (гонкало) ще създадат уникално изображение. Това име е такова, защото нюансите са комбинация от неравномерните кафяви и жълтеникаво-сиви ивици, които много контрастират на общия фон.

Ако решите да инсталирате интериорни врати от екзотично дърво във Вашия апартамент или селска къща, но сте възпрепятствани, винаги можете да поръчате фурнировани врати от естествено дърво или с текстура, която точно съответства на цвета и влакната на истинското дърво.

Сподели