PpcProtect

Вратите – кой вариант да изберем за нашата сигурност

Сигурност за блиндираните врати

Във времето на напредналите технологии и видеонаблюдението, сякаш пренебрегваме първото творение на човека, за да пази дома, а именно входната вратата и ключалката. Към днешната дата тези две изобретения са претърпели изменение и развитие и една здрава, стабилна врата в допълнение със специална брава биха свършили доста добра работа за Вашата система за сигурност. В тази статия ще обърнем внимание на едни от най-сигурните врати, които се предлагат както и механизмите към тях.

Най-здравите са блиндираните врати. Отличават се с масивност, със здрави панти, които са закрепени с болтове към касата на самата врата.

Не пренебрегвайте касата на самата врата. Както вратата, така и заключващата система и механизми трябва да бъдат достатъчно устойчиви на удари и всякакви други опити за проникване в дома Ви. Добре е да имате няколко независими заключващи системи, които да са разположени на по-голямо разстояние една от друга, за да се преразпредели силата.

Днес предпочитаните входни врати са добре направените метални врати, въпреки че дървените врати изглеждат доста стилно. По-стабилните врати освен, че предлагат добра защита на дома Ви, те също така са свързани и с по-добрата изолация. Обърнете внимание и на шпионката към самата врата. Добре е да има видимост през нея, както и да няма места, които да остават скрити.

При блиндираните врати има нещо, което не трябва да се пропуска и това е, че всичко трябва да се набележи предварително къде ще се слага – шпионка, брава, дръжки и т.н. Това е така, защото вратите се правят от здрав метал и е трудно след това модифицирането на самата врата.

Има и друг вид врати, които са с малко по-различна защита и това са бронебойните, както и пожароустойчивите врати. Те са по-специални врати, доста по-сигурни и естествено много по-скъпи. Пожароустойчивите врати са по определени стандарти. Вариантите, в които се предлагат са 30, 45, 60, 90 и 120 минути огнеустойчивост. Техният пълнеж се отличава с термоустойчивост.

Какъв вариант ще изберете зависи от бюджет, какво очаквате от вратата, както и къде се намира жилището.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *