Вратите – кой вариант да изберем за нашата сигурност
Заключваща система на входна врата

Вратите – кой вариант да изберем за нашата сигурност

🕑 2 минути за четене Обновена на: 22 март, 2023 в 15:27 часа

Във времето на напредналите технологии и видеонаблюдение, сякаш пренебрегваме първостепенната задача на човека – да пази дома си, а именно чрез входната вратата и сигурната ключалка. Към днешната дата те са претърпели своите изменение и развитие и една здрава, стабилна врата в допълнение със специална брава, биха свършили доста добра работа за Вашата система за сигурност. По-долу тук ще обърнем внимание на едни от най-сигурните врати, които ще откриете, както и механизмите към тях.

Най-надеждни са блиндираните врати. Отличават се с масивност, със здрави панти, които са закрепени с болтове към касата на самата врата. Именно тя, не е за пренебрегване! Както вратата, така и заключващата система и механизми трябва да бъдат достатъчно устойчиви на удари и всякакви други опити за проникване в дома Ви. Добре е да имате няколко отделни заключващи механизми, разположени така, че да са на по-голямо разстояние един от друг, за да се преразпредели силата. С радост бихме Ви препоръчали модел Т-1002!

Предпочитания за входна врата

Днес предпочитаните входни врати са добре направените метални врати, въпреки че дървените врати изглеждат доста стилно. По-стабилните врати с тяхната добра защита на дома Ви, предлагат също и видове изолация на високо ниво. Обърнете внимание и на шпионката към самата врата. Добре е да има видимост през нея, както и да няма места, които да остават скрити.

При блиндираните врати съществува момент, който не трябва да се пропуска и това е, че всичко трябва да се набележи предварително, къде ще се слага – шпионка, брава, дръжки и т.н. Това е така, защото вратите се правят от здрав метал и е трудно след това модифицирането на съответната врата нещо да се коригира. 

Бронирани и пожароустойчиви врати

Има и друг вид врати, които се отличават с по-различна защита и това са бронираните, както и пожароустойчивите врати. Те са по-специални врати, доста по-сигурни и естествено много по-скъпи. Пожароустойчивите врати са класифицирани по определени стандарти. Вариантите, в които се срещат са 30, 45, 60, 90 и 120 минути огнеустойчивост. Техният пълнеж се отличава с термоустойчивост.

Какъв вариант ще изберете, какво очаквате от вратата, както и къде се намира жилището е от немаловажно значение. Обмислите и бюджета си, за да не се объркате от многото модели, а вижте тези, за които сте готови да платите.

Сподели