Вратите – кой вариант да изберем за нашата сигурност
Сигурност за блиндираните врати

Вратите – кой вариант да изберем за нашата сигурност

Във времето на напредналите технологии и видеонаблюдението, сякаш пренебрегваме първото творение на човека, за да пази дома, а именно входната вратата и ключалката. Към днешната дата тези две изобретения са претърпели изменение и развитие и една здрава, стабилна врата в допълнение със специална брава биха свършили доста добра работа за Вашата система за сигурност. В тази статия ще обърнем внимание на едни от най-сигурните врати, които се предлагат както и механизмите към тях.

 

Най-здравите са блиндираните врати. Отличават се с масивност, със здрави панти, които са закрепени с болтове към касата на самата врата.

Не пренебрегвайте касата на самата врата. Както вратата, така и заключващата система и механизми трябва да бъдат достатъчно устойчиви на удари и всякакви други опити за проникване в дома Ви. Добре е да имате няколко независими заключващи системи, които да са разположени на по-голямо разстояние една от друга, за да се преразпредели силата.

Предпочитания за входна врата

Днес предпочитаните входни врати са добре направените метални врати, въпреки че дървените врати изглеждат доста стилно. По-стабилните врати освен, че предлагат добра защита на дома Ви, те също така са свързани и с по-добрата изолация. Обърнете внимание и на шпионката към самата врата. Добре е да има видимост през нея, както и да няма места, които да остават скрити.

При блиндираните врати има нещо, което не трябва да се пропуска и това е, че всичко трябва да се набележи предварително къде ще се слага – шпионка, брава, дръжки и т.н. Това е така, защото вратите се правят от здрав метал и е трудно след това модифицирането на самата врата.

Бронебойни и пожароустойчиви врати

Има и друг вид врати, които са с малко по-различна защита и това са бронебойните, както и пожароустойчивите врати. Те са по-специални врати, доста по-сигурни и естествено много по-скъпи. Пожароустойчивите врати са по определени стандарти. Вариантите, в които се предлагат са 30, 45, 60, 90 и 120 минути огнеустойчивост. Техният пълнеж се отличава с термоустойчивост.

Какъв вариант ще изберете зависи от бюджет, какво очаквате от вратата, както и къде се намира жилището.

Сподели