Врати за баня
Aluminieva T

Врати за баня

Каква трябва да бъде вратата за банята? Нужно ли е да се различава от останалите интериорни врати или там може да се постави всеки тип врата? Няма точен отговор на този въпрос, но има някои специфични предимства, които въпросната врата трябва да притежава.

На първо място, не е добре тя да е коренно различна от останалите интериорни врати, защото ще изглежда странно, особено ако се намира в един коридор заедно с тях и се виждат всички едновременно. Задължително е всички интериорни врати в едно жилище да бъдат еднакви или поне да са съвместими помежду си.

Степен на влагоустойчивост

Вратата за баня трябва да има добра степен на влагоустойчивост, което не се изисква при обикновените интериорни модели. Тя трябва да издържа на по-неблагоприятни условия и да може да понесе значително количество влага. Именно поради тази причина, материалът за изработка на врати за баня трябва да се подбере много внимателно.

Алуминият е идеален за банята. Той не се деформира от влагата, не ръждясва и не губи свойствата си. Поради тази причина, много врати за баня са именно алуминиеви. Този материал е идеален за целта, касата също обикновено се изработва от него.

Други материали за врата за баня

Ако вратата на банята не се излага директно на вода и е далеч от душа, или пък има преграда, която я пази, тогава тя може да бъде изработена и от друг материал, но трябва задължително да бъде влагоустойчива в някаква степен, защото дори и да не се мокри директно с вода, в банята има много влага във въздуха, която със сигурност ще стигне и до вратата.

Стъклените врати също са много подходящи за целта, но не трябва да са прозрачни, а матови. Тяхната цена обаче, е значително по-висока и това ги прави по-неуниверсални от алуминиевите. Каквато и врата да изберете за вашата баня, гледайте на първо място нейната влагоустойчивост, а след това и визията ѝ, за да е съвместима с вашия интериор.

Сподели