Алуминиева врата за баня
Красива Баня - интериор

Алуминиева врата за баня

🕑 2 минути за четене Обновена на: 06 декември, 2022 в 15:12 часа

Един от най-популярните сред задаваните въпроси, при купуването на врата за баня е – „Каква точно врата да изберем?“

Ако вратата не се облива с вода може да поставите интериорна врата, но ако се мокри най-добрият избор е алуминиева врата. Нейните специфики, обуславят успешното ѝ използване в санитарни помещения. Тя е изградена от материал, издържащ на обливане с вода и голяма влага. Материалът на изработка е многофункционален и много лек. Този вид материал не се повлиява от условията, не ръждясва, не се надува и не гние от голямата влага.

Предимства на алуминиевите врати

Едно от предимствата на алуминиевите врати е това, че лесно се поддържат. Могат да се почистят само с влажна или мокра кърпа. При силно замърсените може да се използва универсален препарат, какъвто има във всяко едно домакинство.

Този тип врати има топло и звукоизолиращи свойства и вградени профили, които придават необходимата здравина.

Вратите, съдържащи алуминий се предлагат в различни вариации, в зависимост от желанието на клиента. Могат да бъдат бели или цветни, изчистени или с едностранно и двустранно огледало.

Характеристиките на алуминиевите врати за баня

Качествените им характеристики предлагат с алуминиева каса от 4 см., която не обхваща целия зид. За да има завършен вид вратата, може да сложат повече первази и уширения. Много важно е да знаете, че ако те се поставят от вътрешната страна на помещението и ако се мокрят директно може да се раздуят. Причина за това е, че са произведени от HDF материал и не са водоустойчиви.

Ако касата на старата врата е метална, то тя трябва да се демонтира, тъй като, ако се сложи новата врата върху нея, то отвора значително ще се намали.

Друго важно предимство на тези продукти е това, че те са много по-леки от обикновените интериорни врати и се затварят много плътно. Ценовият клас на алуминиевите врати е по-нисък от тази на интериорните, което също е голямо предимство.

Решението за покупката на врати не трябва да се пренебрегва, особено за мокрите помещения – трябва да се избере най-доброто качество, което да е основано на специфични характеристики при вратите за баня и същевременно съчетано с най-добрата визия, според Вашия вкус.

Сподели