Алуминиева врата за баня

Алуминиева врата за баня

Един от най-често задаваните въпроси, при избора за врата за баня е – каква врата да изберем?

Ако вратата не се облива с вода може да поставите интериорна врата, но ако се мокри най-добрият избор е алуминиева врата. Тя е изградена от материал, издържащ на обливане с вода и голяма влага. Материалът на изработка е многофункционален и много лек. Този вид материал не се влияе от климатични условия, не ръждясва, не се надува и не гние от голямата влага.

Предимства на алуминиевите врати

Едно от предимствата на алуминиевите врати е това, че лесно се поддържат. Могат да се почистят само с влажна или мокра кърпа. Ако са силно замърсени може да се използва универсален препарат, какъвто има във всяко едно домакинство.

Този тип врати има топло и звукоизолиращи свойства и вградени профили, които придават необходимата здравина.

Алуминиевите врати се предлагат в различни варианти, в зависимост от желанието на клиента. Могат да бъдат бели или цветни, изчистени или с едностранно и двустранно огледало.

Характеристиките на алуминиевите врати за баня

Такъв тип врати се предлагат с алуминиева каса от 4 см. и не обхваща целия зид. За да има завършен вид вратата, може да се поставят допълнително первази и уширения. Много важно е да знаете, че ако те се поставят от вътрешната страна на помещението и ако се мокрят директно може да се раздуят. Причина за това е, че са изработени от HDF материал и не са водоустойчиви.

Ако касата на старата врата е метална, то тя трябва да се демонтира, тъй като, ако се сложи новата врата върху нея, то отвора значително ще се намали.

Друго важно предимство на тези врати е това, че те са много по-леки от обикновените интериорни врати и се затварят много плътно. Цената на алуминиевите врати е по-ниска от тази на интериорните, което също е голямо предимство.

Изборът на врати не трябва да се подценява, особено за помещения като баня – трябва да се избере най-доброто качество и същевременно най-добрата визия, според Вашия вкус.

Сподели