Врати за баня – специфики
Кафява алуминиева врата за баня

Врати за баня – специфики

🕑 2 минути за четене Обновена на: 15 ноември, 2023 в 14:05 часа


Каква трябва да бъде вратата за банята? Нужно ли е да се различава от останалите интериорни врати или там може да се постави всеки тип врата? Няма конкретно становище на това питане, но има някои специфични предимства, които въпросната врата трябва да притежава.

На първо място, не е добре тя да е коренно различна от останалите интериорни врати, защото ще изглежда странно, особено ако се намира в един коридор заедно с тях и се виждат всички едновременно. Задължително е всички интериорни врати в едно жилище да бъдат еднакви или поне да са близки цветово и по стил.

Степен на влагоустойчивост

Вратата за баня трябва да има добра степен на влагоустойчивост, което не се изисква при обикновените интериорни модели. Тя трябва да издържа на по-неблагоприятни условия и да може да понесе значително количество влага. Именно поради тази причина, трябва да проучите избрания материал, от който е произведена врата за баня, за да я подберете внимателно.

Алуминият е идеален за банята. Той не се деформира от влагата, не ръждясва и не губи свойствата си. Ето, защо и в много домове, вратите за баня са точно такива – алуминиеви. Този материал е идеален за целта и дава редица предимства в характеристиките на вратите за баня.

Други материали за врата за баня

Ако вратата на банята не се облива с вода от душа и е далеч от него, или пък има преграда, която я пази, тогава може да си позволите друг материал, който е различен от алуминия. Той трябва задължително да бъде влагоустойчив в някаква степен, защото дори и да не се мокри директно с вода, в банята има много влага във въздуха, която със сигурност ще стигне и до вратата.

Предлагаме Ви да допуснете в полезрението си и да помислите за възможността от стъклена врата. Условието е едно – не трябва да тя да е прозрачна, а направена от стъкло тип мат. Цената ѝ обаче, е значително по-висока и това я прави малко по-луксозно решение, за разлика от от алуминиевата врата.

Каквато и врата да изберете за Вашата баня, гледайте на първо място нейната влагоустойчивост, а след това и визията ѝ, за да е съвместима с Вашия интериор!

Сподели


Обнови бисквитки