Стъклена врата – модерна идея за вашия интериор
ty

Стъклена врата – модерна идея за вашия интериор

За красотата и стила в интериора на жилището значително голяма роля играят вратите.

В днешно време все повече за предпочитане са стъклените модели, вместо от дърво или алуминий!

Принтираното крило на стъклените врати внася не само лукс и красота в нашия дом, но и повече светлина! Присъствието на такъв вид врата никога няма да остане незабелязано във вашия дом, офис или друг вид помещение! Мостри на такива врати може да видите в специализиран за това шоурум.

Този вид врати могат да се изработят с принт на стъклото и размери по желание на клиента. Помещенията, в които са поставени изглеждат много изискани и луксозни, придават модерен акцент и променят цялостната визия. Стъклените крила могат да бъдат монтирани не само на дървена каса, но и на плъзгащи механизми.

Плъзгащият механизъм е по-сложен, тъй като е окачен и фиксиран за водеща релса над самата врата. Най-често ги използват в офиси, хотелски стаи, апартаменти с по-голяма площ – за повече светлина, но в същото време и за звукоизолиране.

В жилищните интериори те се използват, често с прозрачно стъкло, за да позволи на дневната светлина да проникне по-навътре в жилището и да разшири усещането за вътрешен пространствен размер.

Най-важно за този вид врати е изработката на стъклото. То трябва да бъде закалено или ламинирано, удароустойчиво. Стандартната дебелина на крилото е 8 мм. Ако закаленото стъклото се счупи, се разпада на много малки парчета, за да не се нараните. Предимството на ламинираното стъкло е, че дори и да има пукнатини, то може да остане цяло. Най-популярен за този вид врати е и механизмът наречен махало, той позволява на вратата двупосочно отваряне.

И не на последно място по важност е обковът на стъклените врати, това са дръжките, пантите и бравите. Те се изработват от хромиран метал!

Това е сиво бял метал със силно изразен блясък, за да придаде завършен вид на вратата!

Сподели