За красотата и стила в интериора на жилището значително голяма роля играят вратите.

В днешно време все повече за предпочитане са стъклените модели, вместо от дърво или алуминий!

Принтираното крило на стъклените врати внася не само лукс и красота в нашия дом, но и повече светлина! Присъствието на такъв вид врата никога няма да остане незабелязано във вашия дом, офис или друг вид помещение! Мостри на такива врати може да видите в специализиран за това шоурум.
Този вид врати могат да се изработят с принт на стъклото и размери по желание на клиента. Помещенията, в които са поставени изглеждат много изискани и луксозни, придават модерен акцент и променят цялостната визия. Стъклените крила могат да бъдат монтирани не само на дървена каса, но и на плъзгащи механизми.
Плъзгащият механизъм е по-сложен, тъй като е окачен и фиксиран за водеща релса над самата врата. Най-често ги използват в офиси, хотелски стаи, апартаменти с по-голяма площ – за повече светлина, но в същото време и за звукоизолиране.
В жилищните интериори те се използват, често с прозрачно стъкло, за да позволи на дневната светлина да проникне по-навътре в жилището и да разшири усещането за вътрешен пространствен размер.
Най-важно за този вид врати е изработката на стъклото. То трябва да бъде закалено или ламинирано, удароустойчиво. Стандартната дебелина на крилото е 8 мм. Ако закаленото стъклото се счупи, се разпада на много малки парчета, за да не се нараните. Предимството на ламинираното стъкло е, че дори и да има пукнатини, то може да остане цяло. Най-популярен за този вид врати е и механизмът наречен махало, той позволява на вратата двупосочно отваряне.
И не на последно място по важност е обковът на стъклените врати, това са дръжките, пантите и бравите. Те се изработват от хромиран метал!

Това е сиво бял метал със силно изразен блясък, за да придаде завършен вид на вратата!

No votes yet.
Please wait...

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *