Стъклена врата – модерна идея за вашия интериор
Стъклена интериорна врата, принт цветя

Стъклена врата – модерна идея за вашия интериор

🕑 2 минути за четене Обновена на: 22 март, 2023 в 16:52 часа

За красотата и стила в интериора на жилището значително голяма роля играят вратите. В днешно време, все повече за предпочитане са стъклените модели.

Някои видове стъкла

Принтираното крило на стъклените врати внася не само лукс и красота в нашия дом, но и повече светлина! Присъствието на такъв вид врата никога няма да остане незабелязано във вашия дом, офис или друг вид помещение! Мостри на такива врати може да видите в специализиран за това шоурум.

Този вид врати могат да се изработят с принт на стъклото и размери по желание на клиента. Помещенията, в които са поставени изглеждат много изискани и луксозни, придават модерен акцент и променят цялостната визия.  Крила със стъкло, имат предимство, че се инсталират, не само на дървена каса, но и на плъзгащи механизми. Плъзгащият механизъм е по-сложен, защото работи на принципа с инсталиран водач по релса в горната част на вратата. Най-често ги използват в офиси, хотелски стаи, апартаменти с по-голяма площ – за повече светлина, но в същото време и за звукоизолиране.

В жилищните интериори те се използват, често с прозрачно стъкло, за да позволи на дневната светлина да проникне по-навътре в жилището и да разшири усещането за вътрешен пространствен размер.

Качества на материала

Най-важно за този вид врати е изработката на стъклото. Неговите качества са неоспорими, защото е закалено или ламинирано, както и удароустойчиво. Стандартната дебелина на крилото е 8 мм. Ако закаленото стъклото се счупи, то се дели на много мънички парчета, но без остри краища, за да не се нараните. Предимството на ламинираното стъкло е, че дори и да има пукнатини, то може да остане цяло. Най-популярен за този вид врати е и механизмът наречен махало, той осигурява на вратата отваряне в две посоки. Качествата на материала, ще Ви насочат към това, какъв вид стъкло да изберете за интериорните си врати.

Обков

И не на последно място по важност е обковът на стъклените врати, това са пантите, бравите и дръжките. Те се изработват от хромиран метал! Това е сиво бял метал със силно изразен блясък, за да придаде завършен вид на вратата!

Сподели