Каква входна врата да изберем?
vhodna vrata

Каква входна врата да изберем?

Входна врата се избира адски трудно. В момента на пазара има хиляди модели, изработени от различни видове материали. Всеки има свои предпочитания и изисквания към това, от какво трябва да е изработена входната му врата и как тя трябва да изглежда.

Ако търсите изгодни врати, то насочете се към ламинираните. В момента на пазара те са с най-ниска цена.

Фурнированите врати са малко по-качествени и съответно цената им също е по-висока. При тях тя зависи и от байц, цвят и лак.

Вратите от масивно дърво вървят най-скъпо, поради високата цена на дървесината. А, ако има и дърворезба, то тогава вратата се оскъпява още повече.

При избора на блиндирани врати трябва да обърнете внимание на няколко много важни фактора, като: сигурността, нейната издръжливост, топлоизолацията и шумоизолацията. Цвета на вратата също заслужава внимание, тъй като с времето той се променя.

Входните врати могат да бъдат няколко вида, а именно – блиндирани, метални, PVC, алуминиеви, дървени и други. Има врати, които са изработени и от фибростъкло.

Вратите от стъкло се славят с добрата си топло и шумоизолация. Те се използват главно за красота, тъй като не са много здрави.

Блиндираните врати имат славата на най-сигурните врати. Те са на практика непробиваеми, а ако са снабдени и със заключваща система от високо ниво, са още по-надеждни. Тези врати притежават всички плюсове на останалите видове врати, които изброихме. Притежават добра топло и шумоизолация, имат идеален външен вид, касата и крилото им са закалени, като са изработени от елетропоцинкована стомана.

Цените на блиндираните врати са различни, като зависят най-вече от това, какъв вид заключваща система сте избрали да използвате, както и от нейната лицева обработка.

Сподели