Каква входна врата да изберем?
Професионален монтаж на входни врати от Дорман

Каква входна врата да изберем?

🕑 2 минути за четене Обновена на: 25 януари, 2024 в 15:44 часа

Ако предприемете закупуване на входна врата, не очаквайте, че ще стане бързо и лесно. В момента на пазара има стотици модели, изработени от различни видове материали. Всеки има свои предпочитания и изисквания към това, от какво трябва да е изработена входната му врата, как да изглежда и какви качества трябва да има, за да отговаря на условията, където би била поставена.

Входна врата според цената

Ако търсите изгодни врати, то насочете се към металните. В момента на пазара те са с най-бюджетна цена. Естественият фурнир се прилага при врати, които са по-качествени и съответно стойността им също е по-висока. При тях цената им зависи и от покритието, цвета и лака. Вратите от масивно дърво държат най-висока цена, поради естествената дървесина, а ако има и дърворезба, то тогава бъдете готови да заплатите повече. Спирайки се на блиндирани врати, трябва да съобразите няколко много важни фактора, като: сигурността, нейната издръжливост, топлоизолацията и шумоизолацията. Покритието и цветът на вратата са важни, тъй като при някои модели с времето може да настъпи промяна като избледняване.

Видове

Входните врати са няколко определени вида, а именно – блиндирани, метални, PVC, алуминиеви, дървени, дори изцяло стъклени или с елементи от стъкло.

Вратите със стъкло не могат да се конкурират с останалите, ако говорим за изолация от студ и шум. Те имат естетичен външен вид, но са и по-здрави, отколкото предполагате. Закаленото стъкло, използвано за направата им, дава безопасност и гарантира, че при инцидент няма как да Ви нарани.

Блиндираните врати имат славата на най-сигурните врати. Те са на практика почти неразбиваеми, а имат ли заключваща система от най-високо ниво, са още по-надеждни. Тези врати притежават всички плюсове на останалите видове врати, които изброихме. Характерно за тях е, че имат идеален външен вид, касата и крилото им са закалени, като са изработени от елетропоцинкована стомана и разбира се, отлични топлоизолационни и шумоизолирщи свойства. Цените на блиндираните врати са различни, като зависят най-вече от това, какъв вид заключваща система сте избрали да използвате, както и от нейната лицева обработка.

Сподели


Обнови бисквитки