9 съвета как чрез вратите да увеличите стойността на дома
Стилна интериорна врата

9 съвета как чрез вратите да увеличите стойността на дома

🕑 4 минути за четене Обновена на: 22 март, 2023 в 16:19 часа

Взели сте обмислено решение да се разделите с имота си, продавайки го. Нямате много шансове да направите първото си впечатление. Докато застанат пред Вашата врата, потенциалните купувачи, вече имат някаква представа за стойността на дома Ви. Ако целите да си помогнете, впечатлявайки ги и да дадете на дома си стойност, започнете с предната част на имота си. Без значение какъв е бюджетът Ви или състоянието на жилищния пазар, подобряването на прозорците и вратите Ви може да промени цената на имота.

Купувачите плащат повече след обновяване

Подобряването на привлекателността на дома е интелигентна инвестиция. Според някои статистики собствениците на жилища могат да очакват 81 – 88% възвращаемост от обновяването на прозорците, например. Повишената енергийна ефективност осигурява допълнителни месечни спестявания. А друго проучване показва, че замяната на гаражните и входни врати на типичен дом завишава цената му с още 10 000 лева.

Знаете ли, че…

  • 90% от агентите за недвижими имоти смятат, че първото впечатление на купувача за предния вход е важно за изхода от огледа;
  • 66% от купувачите са посочили, че желаят новият им имот да е снабден с енергоспестяващите врати и прозорци;
  • 82% от купувачите, които се отказват от покупка, го правят въз основа на първоначалното си впечатление, взето от външния вид;
  • 65% от брокерите споделиха, че количеството на купувачите, които желаят универсални дизайнерски характеристики, се е увеличил, наблюдавайки годините назад;
  • 56% от агентите са посъветвали продавачите да актуализират прозорците и вратите си, преди да пуснат имота за продажба;

9 съвета как да продадете жилището си на справедлива цена

Сменете прозорците и вратите на жилището

Една бърза подмяната на всички прозорци, както и врати, чувствително ще преобърне разходите, правейки ги значително по-малки. В хода на експлоатация на жилището, тези инвестиции се връщат успешно. Възползвайте се от тази препоръка – инвестирайте в нови и модерни интериорни врати, а след това отделете особено внимание и на предната част на къщата. Вратите правят първо впечатление на купувачите, заинтересовани от Вашия имот. Подмяната на скучните входни врати и прозорците, с по-красиви дизайнерски варианти, мигновено ще увеличи привлекателността на дома Ви.

Останете верни на стила

Обновленията трябва да се вписват в архитектурния стил на дома. Например, съвременните жилища изискват прозорци и врати с чисти линии и прости профили, докато традиционните домове изглеждат най-добре с прозорци и врати с дизайни с специфичен лайт елемент.

Облечете Вашата входна врата

Персонализираните функции са чудесен начин да се отличите сред останалите имоти около Вас. Добавянето на фрезовка, аксесоар, декоративно стъкло или метални решетки към входната врата ще ѝ придадат очарованието, от което се нуждае, за да грабне окото на купувача. Също така, може да превърнете основната входна врата в голям вход, като го превърнете в двойна врата. Прости неща, като добавяне на декоративно растение, също могат да създадат по-приветлив вход.

Създайте изглед

Ако имате красив двор или зашеметяващ изглед, защо да го криете? Сложете голям прозорец, като огромна картина или плъзгаща се интерирона врата, за да увеличите изгледа си и да поканите повече светлина. Това е успешният начин, стаята да изглежда по-обширна, по-ярка и просторна. 75 % от агентите за недвижими имоти казват, че естествената светлина на жилището помага при избора на потенциалните купувачи на жилища.

Облечете двора

Ако имотът за продаване представлява къща, то се убедете в отличния ѝ вид, защото тя е първото нещо, което интересуващите се хора виждат, а не обрасъл жив плет или мъртва трева. Ако не може да се справите сами, наемете градинар, който да засади озеленяване около къщата, като може и да добави цветни щрихи със сезонни цветя, декоративни скали или мехурчета с водни фонтани. Оформянето на храсти и извивки на границите на тревата може коренно да промени уморения облик на предния двор, когато става дума за къща.

Координирайте цвета

Бъдете сигурни, че цветът продава! Подберете го за своите врати, за да имате отличната възможност за допълване на екстериора със цвят и стил. Изборът на подходящ цвят може да акцентира върху външния вид на Вашия дом, без това да Ви струва скъпо.

Почистете прозорците

Ако завесите или щорите Ви изглеждат избледнели или захабени отвътре, това може да се отрази на облика им, колкото и красив да е той, от външната им страна. Изберете подходящите завеси или щори, според вида на прозореца и архитектурния стил на Вашия дом. С обичайните дървени прозорци, може дори да пожелаете да ги държите “голи”, за да покажете естествената красота на дървото.

Измийте прозорците

Това може да изглежда очевидно, но прозорците Ви трябва да са кристално ясни, когато се готвите да покажете дома си пред потенциални купувачи. Чистата къща изпраща съобщение до тях, че се грижите добре за имота. Чистите прозорци, също така, означават повече слънчева светлина и безпрепятствен изглед на открито.

Консултирайте се с експерт

Архитектите, строителите, дизайнерите и агентите по недвижими имоти имат опита да се постараят домът Ви да изглежда по най-добрия възможен начин. Когато се съмнявате, обадете се на професионалист, който ще е наясно и ще Ви даде съвет, било то за ремонтиране или самата сделка. Разбира се, те могат да Ви предложат различна, странична гледна точка и разнообразие от възможности, за да се поберете в различни бюджети. Намерете магазин или професионалист близо до Вас, за да се сдобиете с това, което искате.

Сподели