9 съвета как чрез вратите да увеличите стойността на дома си
Gradde Page 136

9 съвета как чрез вратите да увеличите стойността на дома си

Решили сте да продавате имота си. Нямате много шансове да направите първото си впечатление. Докато застанат пред Вашата врата, купувачите вече са формирали мнение за стойността на дома Ви. Ако искате да ги впечатлите и да дадете на дома си стойност, започнете с предната част на къщата. Без значение какъв е бюджетът Ви или състоянието на жилищния пазар, подобряването на прозорците и вратите Ви може да промени цената на имота.

Купувачите плащат повече след обновяване на имота

Подобряването на привлекателността на дома е интелигентна инвестиция. Според някои статистики собствениците на жилища могат да очакват 81 – 88% възвращаемост от обновяването на прозорците, например. Повишената енергийна ефективност осигурява допълнителни месечни спестявания. А друго проучване показва, че замяната на гаражните и входни врати на типичен дом завишава цената му с още 10 000 лева.

Знаете ли, че …

  • 90% от агентите за недвижими имоти смятат, че първото впечатление на купувача за предния вход е важно за способността им да продават дом.
  • 66 % от купувачите са посочили, че целаят новият им имот да е снабден с енергоспестяващите врати и прозорци.
  • 82 от купувачите, които се отказват от покупка, го правят въз основа на външния вид на жилището.
  • 65% от брокерите споделиха, че броят на купувачите, които търсят универсални дизайнерски характеристики, се е увеличил през последните няколко години.
  • 56% от агентите са посъветвали продавачите да актуализират прозорците и вратите си, преди да пуснат имота за продажба.

Ето кои са 9те най-добри съвета, ако искате д апродадете жилището си на справедлива за двете страни цена:

Сменете прозорците и вратите на жилището

В днешно време купувачите искат всичко в дома да бъде енергийно ефективно. Подмяната на прозорците и вратите може да намали сметките за енергия и да увеличи стойността на дома Ви. С течение на времето тези подобрения ще се изплатят във Ваша ползва. Ако решите да замените прозорците и вратите си, отделете особено внимание на предната част на къщата. Те правят първото впечатление пред купувачите, заинтересовани от Вашия имот. Подмяната на скучните входни врати и прозорците, с по-красиви дизайнерски варианти, мигновено ще увеличи привлекателността на дома Ви.

Останете верни на стила

Обновленията трябва да се вписват в архитектурния стил на дома. Например, съвременните жилища изискват прозорци и врати с чисти линии и прости профили, докато традиционните домове като изглеждат най-добре с прозорци и врати с дизайни с разделен лайт.

Облечете Вашата входна врата

Персонализираните функции са чудесен начин да постигнете уникален вид, който да се отличава от всички останали. Добавянето на фрезовка, аксесоар, декоративно стъкло или метални решетки към входната врата може да й придадат очарованието, от което се нуждае, за да грабне окото на купувача. Също така, може да превърнете основната входна врата в голям вход, като го превърнете в двойна врата. Прости неща, като добавяне на декоративно растение, също могат да създадат по-приветлив вход.

Създайте изглед

Ако имате красив двор или зашеметяващ изглед, защо да го криете? Сложете голям прозорец за картина или плъзгаща се интерирона врата, за да увеличите изгледа си и да внесете повече светлина. По този начин стаята ще изглежда по-голяма, по-ярка и просторна. 75 % от агентите за недвижими имоти казват, че естествената светлина на жилището помага при избора на потенциалните купувачи на жилища.

Облечи Двора

Ако имотът за продаване представлява къща, то се уверете, че тя е първото нещо, което потенциалните купувачи виждат, а не обрасъл жив плет или мъртва трева. Ако не може да се справите сами – наемете градинар, който да засади озеленяване около къщата, като може и да добави цветни щрихи със сезонни цветя, декоративни скали или мехурчета с водни фонтани. Оформянето на храсти и извивки на границите на тревата може коренно да промени уморения облик на предния двор, когато става дума за къща.

Координирайте цвета

Цветът продава, когато се избира правилно. Вратите и прозорците предоставят на собствениците на жилища идеалната възможност за вливане на цвят в дома им, без да се налага да рисуват. Изборът на подходящ цвят може да акцентира върху външния вид на Вашия дом, без това да Ви струва скъпо.

Обработка на прозорците

Ако завесите или щорите Ви изглеждат избледнели или датирани отвътре, това може да се отрази на облика им, колкото и красив да е той, от външната им страна. Изберете подходящите завеси или щори, според вида на прозореца и архитектурния стил на Вашия дом. С обичайните дървени прозорци, може дори да пожелаете да ги дътржите “голи”, за да покажете естествената красота на дървото.

Измийте прозорците

Това може да изглежда очевидно, но прозорците Ви трябва да са кристално ясни, когато се готвите да покажете дома си пред потенциални купувачи. Чистата къща изпраща съобщение до тях, че се грижите добре за имота. Чистите прозорци, също така, означават повече слънчева светлина и безпрепятствен изглед на открито.

Консултирайте се с експерт

Архитектите, строителите, дизайнерите и агентите по недвижими имоти имат опита да направят дома Ви да изглежда по най-добрия възможен начин. Когато се съмнявате, обадете се на професионалист, който ще знае какво да Ви посъветва, било то за ремонтиране или самата продажба. Освен това, те могат да Ви предложат различна, странична гледна точка и разнообразие от възможности, за да се поберете в различни бюджети. Намерете магазин или професионалист близо до Вас, за да получите това, което искате.

Сподели