Панелни жилища и интериорните врати
Интериорна врата за панелно жилище

Панелни жилища и интериорните врати

🕑 2 минути за четене Обновена на: 13 март, 2023 в 14:02 часа

Всяка съвременна домакиня с модерно мислене иска дома и да бъде перфектен. Освен поддържан и чист, той трябва да е уютен и правилно подреден. От щорите и завесите до ламината и килимите, всичко трябва да си пасва. Интериорът в помещението показва индивидуалния семеен стил, като стените, мебелите, дограмите, вратите и всичко останало, трябва да са в унисон и подбрани с вкус. Не е лесно да се открие точната врата, особено интериорната такава. Тя трябва да се избере внимателно, да бъде като естествено продължение на общия декор в помещението, а в същото време не трябва да се пренебрегват и модните тенденции при вратите.

В началото на промяна на жилището си, изберете подовата настилка (ламинат, паркет, мокет, теракот и др.), както и нейния цвят. След това се погрижете за нюанса на стените (без значение дали са с тапети, латекс или естествен камък например), а после и с останалите неща. Накрая се избират интериорни врати за панелни жилища, които трябва да се съчетават добре с всичко останало.

Съчетание на интериорните врати с дизайна

Интересен вариант за вашия дом, е да съчетаете преобладаващия цвят на ламината (в случай че той има в себе си поне два нюанса), с този на тапета или боядисаната стена. А другият цвят може да е същия, като този на интериорната ви врата. Ефектът от така оформилите се комбинации, ще е много приятен. За целта разгледайте мостри на цветове по магазините и изберете най-подходящите за вас продукти.

Изборът на точната интериорна врата за съответното помещение се улеснява, когато знаете какво точно търсите. От гореспоменатия пример, може да се ориентирате, но всичко е въпрос на индивидуално виждане. Различните фирми на пазара предлагат голямо разнообразие от интериорни врати, масово се купуват цветовете – венге, орех, светъл и златен дъб. Например, на светла стена в жилището със сигурност по-модерно би стояла една по-тъмна врата (особено когато и подът е в цвета на стените), така се получава интересен контраст.

Съчетание на интериорните врати с входната

Когато говорим за входна врата, то критериите за избора и са почти същите. Освен надеждна, тя също трябва да отговаря на вътрешния дизайн на дома. Спокойно може да я съчетаете с нюанса на някоя от интериорните ви врати, но не е задължително. В много съвременни жилища, входната врата е в един цвят с този на пода.

Никога не е излишно да потърсите професионално мнение, когато сте на път да смените една или повече врати в дома си. Така и вие самите ще сте по-спокойни, че не сте сгрешили в избора си.

Сподели