Как да изберем подходящи интериорни врати за своя дом ?
4

Как да изберем подходящи интериорни врати за своя дом ?

Изборът на интериорните врати в днешно време не е много лесен, тъй като на пазара има богат избор от модели, цветове, материали на изработка и т.н

Интериорни врати от HDF

Вратите изработени от HDF са висококачествени, здрави и с добра шумоизолация. Материалът е подобрената версия на MDF. Покритието на вратите от него може да бъде PVC, PP ламинат или от декоративни дървесни частици.

Може да намерите интериорни врати от HDF с остъкляване, като то може да бъде орнаментно или матирано. Ако не желаете такъв вариант, може да се ориентирате към модели, които имат фрезовани елементи в по-интересна форма или да заложите на класическа визия като изберете такива с напълно изчистени крила.

Стъклени интериорни врати

Стъклените интериорни врати са много актуални и красиви! Подходящи са за всяко помещение във вашия дом. Стъклото може да бъде матирано, с фрезовка в различна форма, с текстилна нишка или с красив и цветен принт. Изборът е ваш! Дръжката им може да бъде със заключване (за баня, спалня и др.) или пасивна.

Стъклото, което се използва за този тип врати е закалено и специално обработено. Като първия вид се чупи изключително трудно, но ако все пак това се случи малките парченца не са с остри ръбове, за да се предотврати нараняване.

Алуминиеви интериорни врати

Алуминиевите врати са препоръчителни за влажни помещения като баня и тоалетна. Алуминият не се влияе от влагата и няма да се увреди или да промени визията си след време. Този тип врати се предлагат и в разнообразни цветове. Към тях може да се добави огледало от едната или двете страни – по ваше желание, за по-атрактивна визия.

Изберете подходящи интериорни врати за своя дом, независимо на какви варианти ще се спрете. Може да ги съчетаете с подовата настилка, цвета на стените, както и с обзавеждането.

Сподели