Как да изберем подходящи интериорни врати за своя дом?
Стъклена интериорна врата, цвят Златен дъб

Как да изберем подходящи интериорни врати за своя дом?

🕑 2 минути за четене Обновена на: 22 март, 2023 в 15:14 часа

Изборът сред интериорните врати в днешно време не е много лесен, защото в търговската мрежа е пълно с всякакви разновидности, включващи както модели, така и цветове, покрития и различни по качество изработки, предлагани от производителите.

Интериорни врати от HDF

Знаете колко е досадно да се будите от телевизора в другата стая. Това се случва не само, поради тънките стени, но и поради некачествен материал на интериорната врата. Има лесен начин за шумоизолация на вратата, а най ефективният е да си закупите врати изработени от HDF. Те са висококачествени, здрави и с добра шумоизолация. Материалът е подобрената версия на MDF. Покритието на вратите е вариант от следните видове – PVC, тип ламинат или от дървени декоративни частици.

Ще видите и интериорни врати от HDF с остъкляване, като то може да бъде орнаментно или матирано. Ако не желаете такъв вариант, може да се ориентирате към модели, които имат фрезовани елементи в по-интересна форма или да заложите на стандартна визия, с класическо излъчване, като изберете такива с напълно изчистени крила.

Интериорни врати направени от стъкло

Вътрешните врати от стъкло са запомнящи се и правят силно впечатление, защото са изключително красиви! Изненадващо може да бъде за Вас, но те могат да се сложат на всяко помещение. В асортимента им има варианти с матирани стъкла, с фрезовка в различна форма, с текстилна нишка или с красив и цветен принт. Изборът е Ваш! Дръжката им може да бъде със заключване (за баня, спалня и др.) или пасивна. Стъклото, използвано за подобни врати, е закалено и специално обработено. Тази технология гарантира, че то би се счупило изключително трудно, но ако се стигне до инцидент, малките парченца няма да бъдат с остри ръбове и няма как да Ви наранят.

Алуминиеви интериорни врати

Те са сред най-предпочитаните и препоръчвани врати за стаи с повишена влага, а именно бани и други санитарни помещения. Алуминият не се влияе от влагата и няма да се увреди или да промени визията си след време. Важно е да се добави и предимството им, че имат разнообразие в цветовете. Към тях може да се монтира и огледало от едната или двете страни, по Ваше желание, което би създало по-атрактивна и интересна визия на жилището.

Избирайки своите нови врати, допринасяте за топлината и уюта в дома си. Можете да ги комбинирате умело с подовата настилка, цвета на стените, както и с обзавеждането.

Сподели


Обнови бисквитки