Кой е най-добрият материал за външна врата?

Кой е най-добрият материал за външна врата?

Евтините и енергийно ефективни стоманени врати са здрави и сигурни.

Понякога се използва комбинация от няколко материала, но трите основни избора на материал за външни врати са дърво, стомана и фибростъкло. Кой е най-добрият зависи от Вашите конкретни нужди и бюджет? По принцип дървесината е най-подходяща за естетика, стоманата за сигурност, а фибростъклото за опция без поддръжка.

Фибростъкло

Фибростъклото предлага яркост, сравнима с алуминий и изолационни свойства, подобни на дърво и винил. Може да се предлага в различни облицовки и като цяло може да се пребоядисва на полето. Оформянето на фибростъкло обаче не може да бъде огънато, което означава, че тези видове продукти обикновено не се предлагат в кръгли, елипсовидни и други специализирани модели.

Дърво

Атрактивните, но скъпи, дървени врати са популярни заради красотата си. Те са тежки, сигурни и устойчиви на износване и повреди. Фиксирането на драскотини или вдлъбнатини, които се появяват на дървена врата, е много по-лесно, отколкото да се отстранят тези проблеми в други материали на вратите, но дървото се нуждае от защита от елементите и изисква периодично пребоядисване или прецизиране.

Стомана

Евтините и енергийно ефективни стоманени врати са здрави и сигурни. Макар и относително да не се нуждаят от поддръжка, новите врати и надрасканите врати трябва да бъдат боядисани, за да се предотврати ръжда. Входните врати от стомана не се напукват или изкривяват като другите материали, но те са лесни за вдлъбване и трудно се поправят.

Стъклопласт

Вратите от фибростъкло не се нуждаят от поддръжка и са запълнени с изолация за енергийна ефективност. Те могат да бъдат проектирани така, че да имитират външния вид на дървесината и да издържат на износване и елементите по-добре от дърво и стомана. Вратите от фибростъкло с ниско качество могат да се напукат при студено време и дори висококачествените врати могат да се напукат, ако получат силно въздействие.

Сподели