Интериорни врати за панелни жилища
Панелно жилище

Интериорни врати за панелни жилища

🕑 2 минути за четене Обновена на: 22 март, 2023 в 14:51 часа

Панелите са основата на жилищата строени до края на 80-те години на миналия век. Производството им е било актуално, но в същото време и еднообразно. Случвало се е в предприятие известно, като Домостроителен комбинат. През първите години от 1958 г. натам, производството им е следвало една линия, която след около 10 г. се променя с цел да се отговори адекватно на сеизмичната активност в някои райони на България. Налагат се други стандарти за тавани, прозорци и врати. От 1990 г. започва прекратяване на този начин на строеж.

През годините строителството търпи доста промени при построяването на жилищните комплекси. Това е следствие на измененията в законовите нормативни уредби. Различните методи, като ЕПК, едропанелното строителство, монолитно и др., по които са построени жилищните комплекси, допринасят за възможното разминаване на строителните отвори. Днес размерите на стандартните строителни отвори са много по-различни. Например за входна врата е препоръчително отвора да бъде 200 см. във височина.

Какво е важно да знаете за смяна на интериорна врата в панелно жилище

Информацията дотук е важна за всички собственици на панелни жилища и изключително полезна, в моментите на подмяна на интериорните или екстериорните врати. Панелните жилища имат здрава лята метална каса вкопана в земята и странично. Повечето хора знаят, че къртенето ще причини много щети на жилището и непредвидени разходи. Въпреки това, много от фирмите са се специализирали в махането на металната каса и поставянето на изцяло нова с врата. Голямата разлика в размерите и стандарта на вратите, налага това да се извършва доста често. Друг вариант за смяна на входната врата на панелните жилища е да се изработва врата по поръчка. Но това ще стесни и без това не дотам широкия им отвор.

Днес обаче, говорейки за интериорни врати в панелни блокове, много фирми намират в изработката на отделните видове каси оптимален вариант да задоволят клиентите си. Ще наблегнем на това, че вече съществува на пазара готова каса, която да е специално изработена за панелно жилище. Тя напълно облича старата каса, смалява минимално отвора на вратата и той остава почти същия. Единствената разлика е, че ще оборудвате дома си с нови красиви врати, без да се налага така неприятното къртене, усложненията и мръсотията. Побързайте и потърсете информация в магазините за врати и ще видите новите решения и то на много достъпна цена!

Сподели


Обнови бисквитки