Интериорни врати за панелни жилища
panelni zhilishta

Интериорни врати за панелни жилища

,,Панелка” е жилищен блок, който е построен от стоманобетонни панели в края на 80-те години. Панелите, предварително се произвеждали в специално предприятие, нареченo домостроителен комбинат. Първите панелни сгради в България са били построени през 1958-59 година. През 60-70-те години номенклатурата на едропанелните жилищни сгради търпи различни модификации и промени по фасадата на прозорците, промяна във височината, която е съобразена за сградите в сеизмични райони. Прекратяването на строителството им започва в началото на 90-те години, когато панелът вече се избягва, като материал.

През годините строителството търпи доста промени при построяването на жилищните квартали. Това се дължи на измененията в законовите нормативни уредби. Различните методи, като ЕПК, едропанелното строителство, монолитно и др., по които са построени жилищните комплекси, допринасят за възможното разминаване на строителните отвори. Днес размерите на стандартните строителни отвори са много по-различни. Например за входна врата е препоръчително отвора да бъде 200 см във височина.

Какво е важно да се знае при смяна на интериорната врата в панелно жилище?

Информацията дотук е важна за всички собственици на панелни жилища и ще бъде от полза, когато се наложи подмяната на интериорните или екстериорните врати. Панелните жилища имат здрава лята метална каса в земята. Повечето хора знаят, че къртенето ще причини много щети на жилището и непредвидени разходи. Въпреки това много от фирмите са се специализирали в махането на металната каса и поставянето на изцяло новата каса с врата. Голямата разлика в размерите и стандарта на вратите, налага това да се извършва ежедневно. Друг вариант за смяна на входната врата на панелните жилища е да се изработва врата по поръчка. Но това ще стесни и без това не дотам широкия им отвор.

Днес обаче, когато става въпрос за интериорни врати за панелни жилища, много фирми намират оптимален вариант при изработката на касите. Много важно е да се отбележи, че вече съществува на пазара готова каса, която да е специално изработена за панелно жилище. Тя напълно облича старата каса, не смалява отвора на вратата и той остава същия. Единствената разлика е, че всичко това ще се случи без да се налага така неприятното къртене, усложненията и мръсотията. Побързайте и потърсете информация в магазините за врати и ще видите, че всичко това е истина и то на много достъпна цена.

Сподели