Как да изберем стъкло за интериорни врати?
Стъкло за интериорни врати

Как да изберем стъкло за интериорни врати?

🕑 3 минути за четене Обновена на: 21 юни, 2022 в 15:43 часа

Във всички къщи или почти, различните стаи са разделени и общуват чрез използването на врати. Често те са дървени, леки и линейни или древни и обработени. Тенденцията на момента е използването на плъзгащи се врати, практични и много елегантни. Но дървена врата отнема много светлина, особено в малките стаи, като тежи стила на къщата и нарушава непрекъснатостта на пространствата. Проблем, който може лесно да бъде решен, чрез замяна на дървената плътна врата, с такава със стъкло. Не само в дома, но и в офиса, което ви позволява да използвате максимално естествената светлина. Стъклото може да бъде монтирано в рамката на вратата, но има и модели, съставени само от стъкло, със стоманени опори и компоненти. С това решение ще получите повече светлина в дома, избирайки стъклени врати и техните предимства.

Как да изберем стъкло за интериорни врати: това зависи главно от личния вкус на хората, които живеят в къщата, но и от стила на обзавеждане на самия имот.

Стъкло за вътрешни врати

Интериорни врати със стъкло

Панорамата на украсеното стъкло е широка, трудно се ориентира, ако нямате ясни идеи за различните техники, които могат да бъдат възприети. Класическите декорации включват използването на сатенено или пясъчно стъкло. Сатененото стъкло обикновено се състои от гладка и непрозрачна страна, без добавяне на цветове или конкретни елементи. Пясъкоструенето е процес, при който едната страна на плочата е бяла. Дизайнът се подчертава чрез пясъкоструене или прозрачност, играеща върху отрицателно-положителния ефект. Това е много интересна, дискретна и елегантна техника, която често се среща в древни и престижни сгради. Много ценена, през годините се използва и за декорация на врати за витрини и табла. Подходящ за стаи с класическо обзавеждане и облицовки, повтарящата се тема е флоралният дизайн, но също така пейзажи или геометрични композиции, които добре се вписват в модерните и минимални пространства.

Стъкло за декорирани интериорни врати

Стъкло за декорирани интериорни врати

Стъкленият синтез е може би най-използваната декоративна техника за врати, благодарение на релефния ефект и умелото използване на цветовете. Процесът се осъществява чрез поставяне на фрагменти от цветно стъкло върху прозрачна плоча, следвайки предварително определен дизайн. Чрез синтеза добавените компоненти се присъединяват към плочата, образувайки релефа на украсата. Дизайнът може да бъде съставен от ръчно изрязано оформено стъкло или малки фрагменти, чрез които се създават забележителни сенчести ефекти. Стъклото в този случай се превръща в истинско произведение на изкуството, картина с двойна експозиция, видима от двете страни. Темите са безкрайност, цветя, растения, животни, репродукции на пейзажи, но и абстрактни композиции. Декорациите от стъклен синтез не са евтини, но крайният ефект е изненадващ. Стъклена врата от този тип подобрява всяка среда. Възможно е да доставите вашите собствени дизайни, създавайки персонализирано, уникално стъкло за вътрешни врати.

Дигитален печат върху стъкло за вътрешни врати

Модерна техника от последно поколение е декорация чрез използването на дигитален печат. Използват се два листа прозрачно стъкло, между които се нанася печатът. Стъклото за интериорни врати, обработено с този метод, е много модерно, съвременно. Възможно е да се възпроизведат каквото и да било, картини на известни художници, персонализирани рисунки, снимки. Зрелищно отпечатване на черно-бели или сепия снимки. Стъклото за вътрешни врати се превръща в истински елементи за обзавеждане, често главните герои. Възможността за възпроизвеждане на всичко, което искате е много привлекателна, но трябва да се има предвид, че това не са евтини продукти. Този тип декорация е идеална за модерни, дизайнерски среди, но много зависи от темата, която ако бъде избрана добре, подобрява дори и най-класическите вкусове за къщи.

Сподели