5 съвета при смяна на интериорна врата
Модерна интериорна врата - кафява

5 съвета при смяна на интериорна врата

🕑 2 минути за четене Обновена на: 07 декември, 2022 в 09:12 часа

Интериорните врати имат своя почерк за завършения вид на дома Ви и за неговото съвършено и уютно излъчване. Често срещано е да се възприемат само като вътрешен фон, но истината е, че са изключително важен аспект от цялостната картина на дома. Интериорните врати помагат не само за визията в домовете, но имат и други важни предимства. Основен важен въпрос е: Защо подменяте интериорните врати – от необходимост или просто не сте доволни от старите, или пък искате нов дизайн? При който и да е от тези отговори, е добре да знаете, че подмяната на интериорна врата не е лесна задача и има редица условности, които имат отношение при решението.

5 съвета за смяната интериорните врати

Ето, 5 съвета, чрез които ще си помогнете при задачата по смяната интериорните врати:

  1. Съвет 1: Измерете си точни габарити на вратата/отвора! Установете  размерите на отвора, предназначен за целта, както и габарита на вратата? Ако не можете да измерите светлия отвор, то поне габарита на вратата, но без перваза. Широчина и височина, както и размер на зида/касата.
  2. Съвет 2: Помислете си какъв тип интериорна врата искате! С панти, с пълнеж от твърда дървесина, което има по-добра шумоизолация или пък плъзгаща – за по-малки помещения, за които пространството е важно.
  3. Съвет 3: Определете цветовете, които искате! Цветовата гама е много важна. Ако имате голямо жилище и пространството не е важно, може да се ориентирате и към тъмни цветове. Обаче, ако домът Ви е сравнително с малка площ, всеки сантиметър е важен, изберете по-светли и по-топли цветове, това визуално ще разшири жилището Ви.
  4. Съвет 4: Не само цвят и дизайн на вратата са важни, но и качество! Не правете компромис едното да е за сметка на другото! Търсете баланса!
  5. Съвет 5: Проучете, дали доставчика на врати Ви предлага монтаж! Приемете го като услуга или ангажирайте специално професионалист, който се занимава с такъв вид дейност. Да, знаем, че и Вие можете да го направите, но в този случай, не само ще се осъществи монтажа на вратите по-бързо и с минимален риск от грешка, но и може да Ви се даде препоръка, към какво да се насочите.

Използвайте тези и още препоръки при закупуване на интериорни врати и тогава ще Ви бъде много по-лесена тази задача!

Сподели