5 съвета при смяна на интериорна врата
Модерна интериорна врата

5 съвета при смяна на интериорна врата

Интериорните врати са изключително важни за завършения вид на дома ни и за неговия съвършен и уютен вид. Често срещано е да се възприемат само като вътрешен фон, но истината е, че са изключително важна част от цялостната картина на дома. Интериорните врати помагат не само за визията в домовете ни, но имат и други важни предимства. Основен важен въпрос е: Защо подменяме интериорните врати? От необходимост или просто не сме доволни от старите, или пък искаме нов дизайн. Който и да е от тези отговори е добре да знаем, че подмяната на интериорна врата не е лесна задача и има редица фактори, които влияят на решението ни.

Ето 5 съвета, които е добре да знаем при смяната на интериорните врати:

  1. Съвет 1: Измерете си точни габарити на вратата/отвора. Какви са размерите на отвора ни, както и габарита на вратата? Ако не можем да измерим светъл отвор, то поне габарит на вратата, но без перваза. Широчина и височина, както и размер на зида – касата.
  2. Съвет 2: Помислете си какъв тип интериорна врата искате? С панти, с пълнеж от твърда дървесина, което има по-добра шумоизолация или пък плъзгащи – за по-малки помещения, за които пространството е важно.
  3. Съвет 3: Определете цветовете, които искате. Цветовата гама е много важна. Ако имате голямо жилище и пространството не е важно, може да се ориентирате и към тъмни цветове. Обаче ако жилището Ви е малко и всеки сантиметър е важен, изберете по-светли и по-топли цветове, визуално ще разшири жилището Ви.
  4. Съвет 4: Не само цвят и дизайн на вратата са важни, но и качество. Не правете компромис едното да е за сметка на другото. Търсете баланса.
  5. Съвет 5: Ако фирмата, от която купувате врати Ви предлага монтаж, приемете го като услуга или наемете човек, който се занимава с такъв вид дейност. Да, разбира се, че и Вие можете да го направите, но по този начин не само ще се осъществи монтажа на вратите по-бързо и с минимален риск от грешка, но и може да Ви се даде препоръка към какво да се насочите.

Използвайте тези съвети и изборът Ви за интериорни врати ще бъде много по-лесен и по-добър.

Сподели