Нов живот за старите ни интериорни врати
Реновиране на старата интериорна врата

Нов живот за старите ни интериорни врати

🕑 2 минути за четене Обновена на: 22 март, 2023 в 15:35 часа

Подмяната на старите интериорни врати, понякога се оказва необходимост за едно домакинство. Причините за това са различни – от търсене на актуални модни тенденции при вратите до обновяване на интериора в жилището. Това не значи, обаче, че те задължително трябва да отидат на боклука.
Но какво може да се случи със захабените Ви и ненужни врати, ако не ги изхвърлите? Можете ли да измислите някакво друго приложение за тях?

Няколко идеи за ново предназначение на старите вътрешни врати

  • Всеки дом има нужда от една етажерка за поставяне на сувенири, книги, монтажни инструменти, обувки или саксии. Едно от превъплъщенията на ненужните Ви интериорни врати, може да се изрази в едно от изброените неща. От всеки един модел врата е напълно възможно, да се направи идеален шкаф или секция, която да събере всичко на едно място, така че да бъде подредено и лесно откриваемо, щом Ви затрябва.
  • Днес можете да пресъздадете атмосферата от миналото, като използваме старите крила за направата на паравани. Може да се отдели част от трапезарията, като отделен кът за четене на книги или за пиене на кафе. Ако Ви е омръзнал старият и захабен вид на вратата, съвсем спокойно можете да обработите нейното покритие, за да придобие нов блестящ облик. Необходими са Ви четка, малко инструменти и старата интериорна врата е вече, като чисто нова.
  • В повечето гаражи цари пълен хаос – разхвърлени инструменти, неоткриваеми части и т.н. Вече изгубили първоначалното си приложение, вратите добиват нова функция – страхотна закачалка за инструменти и невероятен шкаф, за поставяне на  всички по-дребни части. Друго приложение, което могат да имат те, е за направата на сандък, в който да се поберат по-големите предмети.

Изписаното по-горе е една малка част от нещата, които могат да бъдат сътворени от интериорните врати, които за жалост вече не са актуални по първоначалното си приложение. Според нуждите на всеки човек, могат да се породят различни идеи за създаване на нов живот на старите врати.

Сподели