История за интериорни врати с необичаен дизайн
Бяла интериорна врата от магазин Дорман

История за интериорни врати с необичаен дизайн

🕑 2 минути за четене Обновена на: 06 декември, 2022 в 14:29 часа

Обзавеждането на дома или офиса ни може да бъде едно вълнуващо преживяване. А изборът им едно голямо предизвикателство. Повечето от нас залагат на стандартни врати без много въображение. А всъщност изборът на интериорните врати може да бъде толкова нестандартен и различен. Така ще се предаде съвсем нов облик на всяко помещение. Знаем, че вратите се избират по цвят, модел, шарка, които да се връзват с интериора ни. Стилът на интериорната врата е определящ за хармонията в дизайна на дома.

Избор на материали

Освен тези важни критерии е добре да знаем, че всяка врата може да бъде изработена от различни материали, които допълнително да придават елегантност и оригиналност. Друго, което може да бъде от съществено значение за избора е начинът, по който се отваря самата врата. Освен стандартното отваряне тя може да бъде плъзгаща, ,,летяща”, тип хармоника, дори може да бъде въртяща. Важно е вратата да бъде добре подбрана и интересна.

Има врати, които могат да имитират стена, шкаф, картина или каквото въображението ви може да измисли. Този тип врати видимо изглеждат тежки, но всъщност не е така. Производителите им са се погрижили да бъдат от по-леки материали, което улеснява отварянето без особено усилие. Поставянето на такава врата би било страхотна идея, когато желаем да се сдобием със скрито помещение. Може да служи и за паник стая, ако се наложи при евентуална заплаха, както и спокойно да послужи като сигурно скривалище. Разбира се, може да се прилага и с други далеч по-приятни цели, например като изненада при различни поводи за специални хора.

Врати тип стълбище

Друго интересно предложение може да бъде врата тип стълбище. То не само може да бъде практично, но и да служи като помещение, където да държите скъпи вещи за Вас или просто всичко ненужно и да играе ролята на склад. И един много интересен вариант, който се отваря с помощта на датчици, които се задействат, когато се доближи някой до вратата. Интересното при този вариант е, че се отваря по формата и размера, за да влезе конкретният човек. Има голям избор на интериорни врати стига въображението Ви да работи добре. Може да направите дома си едно приятно и вълнуващо място, където да се чувствате комфортно и сигурно, а в същото време да бъде стилно и оригинално.

Сподели